A decedat Florian Schneider, membru Kraftwerk, grup iconic de muzică electronică

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

A decedat Florian Schneider, membru Kraftwerk, grup iconic de muzică electronică

Divertisment 06 Mai 2020 / 19:59 3483 accesări

Miercuri, 6 mai 2020, la vârsta de 73 de ani, Florian Schneider, co-fondator al Kraftwerk, a decedat. Florian Schneider-Esleben (n. 7 aprilie 1947) a fost unul dintre membrii fondatori ai trupei de muzică electronică Kraftwerk. El a fondat Kraftwerk împreună cu Ralf Hutter în 1970. A părăsit grupul în 2008. Cauzele morții sale nu au fost confirmate, deși suferea de o boală nemiloasă, cancer. Fondatorul iconicului grup german Kraftwerk, alături de Ralf Hütter, muzicianul Florian Schneider a murit miercuri, 6 mai, la vârsta de 73 de ani, potrivit Billboard. Lansat la sfârșitul anilor 1960, cvartetul Düsseldorf este considerat unul dintre grupurile de pionierat în muzica electronică, cu melodii care au revoluționat cursul muzicii precum „Autobahn” sau „Trans-Europe Express”. La începutul anilor 1980, grupul german a adus apariția tehnologiei în muzică, iar structurile ritmice și melodiile reci dezvoltate de Kraftwerk au fost preluate peste tot în lume.

Muzica lor a influențat foarte multe genuri, de la electro la hip-hop și de la tehno la synthpop. Pe lângă inovațiile muzicale, Kraftwerk a introdus în show-urile live proiecții uriașe, roboți și holografii remarcabile, prin care dorește să evidențieze relația apropiată dintre om și mașinării.

Kraftwerk (în limba germană: „centrală electrică“) este un grup muzical de avangardă din Düsseldorf, Germania care a adus importante contribuții la dezvoltarea muzicii electronice și au avut influențe semnificative asupra altor formații muzicale, mulți comparând influența trupei Kraftwerk cu cea a formației Beatles. Grupul a fost format de Florian Schneider și Ralf Hutter în 1970, deși mai târziu au participat și Wolfgang Flur și Karl Bartos, formând un cvartet. Imnul ediției 2003 al Turului Franței a fost realizat de Kraftwerk. „Sunetul Kraftwerk“ combină secțiuni ritmice cu melodii sintetizate și armonioase, în general aranjate într-un stil clasic acompaniat de versuri simple, cântate uneori cu ajutorul vocoder-ului sau produse pe computer. Sintetizatorul Moog este prezent în mai toate melodiile trupei, adăugând compozițiilor creații de sunete unice.

Pe la mijlocul anilor 1970 și începutul anilor 1980, sunetul Kraftwerk a fost revoluționar pentru acea perioadă și a avut un impact evident aproape asupra tuturor genurilor muzicii populare moderne.

Ceea ce Kraftwerk au creat la început, a devenit mai târziu cunoscut ca synthpop, electro, techno și IDM (muzică dance inteligentă). Membrii grupului s-au tot schimbat de-a lungul timpului, iar în 2008, Florian Schneider a părăsit Kraftwerk, lăsându-l pe Ralf Hutter ca fiind singurul fondator și membru original rămas în cvartet.

Florian Schneider-Esleben (n. 7 aprilie 1947) a fost unul dintre membrii fondatori ai trupei de muzică electronică Kraftwerk. El a fondat Kraftwerk împreună cu Ralf Hutter în 1970. A părăsit grupul în 2008.12
Pagina a fost generata in 0.1304 secunde