A decedat primul Antrenor Emerit din istoria handbalului românesc

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
DRUM BUN, NEA PILICĂ! A decedat primul Antrenor Emerit din istoria handbalului românesc
Sport 02 Noiembrie 2018 / 13:00 561 accesări 0 comentarii

Federaţia Română de Handbal a anunţat, pe site-ul oficial, decesul marelui om și antrenor Constantin „Pilică” Popescu, primul Antrenor Emerit din istoria handbalului românesc, cu trei titluri mondiale în palmares cu naţionala feminină, în 1956, 1960 şi 1962, două la handbal în 11 şi unul la handbal în 7, unul de vicecampioana mondiala, în 1973, și cea mai bună performanță a handbalului feminin la Jocurile Olimpice până în prezent, locul 4, în 1976, la Montreal.

Nea Pilică, așa cum îi spune lumea din sportul pe care l-a iubit și pentru care a stat întotdeauna demn, a contribuit imens și la istoria scrisă a handbalului, fiind autorul volumelor „Istoria handbalului românesc”, Biblia de statistică și performanță sportivă a echipelor naționale, cluburilor și sportivilor din handbal.

Constantin Popescu s-a născut în București, la 3 septembrie 1928, și a absolvit Institutul de Educație Fizică și Sport.

În 1960, lui Constantin Popescu i s-a conferit titlul de „Maestru Emerit al Sportului” pentru medaliile de aur de obținute la Campionatele Mondiale în 11 jucătoare din 1956 și 1960.

În anul 2000, Constantin Popescu a primit Crucea națională Serviciul Credincios Clasa a II-a, conferită de președintele Emil Constantinescu prin Decretul nr. 563 din 1 decembrie 2000 „pentru obținerea unor rezultate sportive deosebite”.

În Adunarea Generală a Federației Române de Handbal din 12 octombrie 2007 s-a decis instituirea unor distincții de excepție pentru antrenori, superioare celor deja existente. Astfel, alături de alți șapte antrenori români, Constantin Popescu este declarat „Antrenor Internațional de Excelență”.

Într-o ceremonie desfășurată la 11 iunie 2009, Constantin Popescu a fost decorat de președintele Traian Băsescu cu Ordinul „Meritul Sportiv" Clasa I „în semn de înaltă apreciere a contribuției avute în planul pregătirii mai multor generații de campioni”.

Înmormântarea va avea loc duminică, 4 noiembrie, la Cimitirul Ghencea civil.

În semn de înaltă prețuire și adânc regret, Federația Română de Handbal anunță că toate meciurile din competițiile interne programate în perioada 2 -11 noiembrie vor începe cu un moment de reculegere.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1627 secunde