A făcut apel şi a primit o pedeapsă mai mare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

A făcut apel şi a primit o pedeapsă mai mare

Externe 29 August 2018 / 15:37 570 accesări
Sursa foto: Reuters

Sursa foto: Reuters

Curtea Supremă din Israel a înăsprit miercuri în apel, la trei ani de închisoare cu executare, pedeapsa pentru fraude bursiere împotriva omului de afaceri Nochi Dankner, considerat în trecut unul dintre cei mai puternici antreprenori israelieni, relatează AFP, potrivit agerpres.ro. Instanţa l-a condamnat pe Dankner la 800.000 de shekeli (circa 188.000 de euro) amendă pentru fapte care datează din 2013 când el prezida IDB Holding Corp, unul din cele mai mari conglomerate israeliene. Această sentinţă este definitivă.

Dankner a fost condamnat la doi ani de închisoare în primă instanţă, iar el a făcut apel în speranţa că i se va reduce pedeapsa. El a fost acuzat că a manipulat creşterea preţului acţiunilor grupului cu ocazia unei majorări de capital de 320 de milioane de shekeli (75 de milioane de euro) în vederea reducerii datoriilor companiei. Dankner a fost înlăturat de la controlul grupului său de către creditori la sfârşitul lui 2013.

Omul de afaceri, considerat un simbol al „capitalismului sălbatic” din Israel, a fost una din principalele ţinte ale mişcării sociale din vara lui 2011, care a vizat în special marii oameni de afaceri israelieni.12