A fost lansat un serviciu online profesionist de evaluare a operelor de artă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

A fost lansat un serviciu online profesionist de evaluare a operelor de artă

Cultură 09 Iulie 2016 / 10:59 13435 accesări

A fost lansat un serviciu profesionist de evaluare online a operelor de artă și obiectelor de colecție din România, Sineva.ro, a anunţat Artmark printr-un comunicat de presă.

Noii parteneri Artmark, sineva.ro, oferă începând din 7 iulie posibilitatea de a evalua orice obiect printr-o modalitate simplă și care nu pune pe drumuri proprietarii sau pe cei care sunt interesaţi să scoată obiecte de artă la licitaţie.

"Specialiștii Sineva vă pun la dispoziție o metodă de evaluare online a obiectelor pentru care vă doriți un preț corect. Intrând pe site-ul sineva.ro descoperiți toate modurile prin care noii noștri parteneri vă pot ajuta pentru a stabili autenticitatea și valoarea obiectelor dumneavoastră", a transmis Artmark.

Site-ul poate fi accesat aici: http://sineva.ro/. Acesta evaluează tablouri, artă decorativă, cărţi şi documente, mobilă şi corpuri de iluminat, instrumente muzicale, statuete şi sculpturi, obiecte arheologice, artefacte istorice, monede şi medalii, maşini de epocă, ceasuri şi bijuterii, icoane, obiecte de artă religioasă, ştiinţă şi tehnica.

Cei care doresc să apeleze la acest serviciu sunt rugaţi să încarce pe site fotografii şi informaţii, iar experții site-ului vor trimite raportul de evaluare în 48 de ore.

Raportul de evaluare online costă 49 de lei. Pentru un raport de evaluare ANEVAR, costul este de 449 de lei, iar raportul de expertiză și evaluare poate fi obţinut pentru 849 de lei.

Raportul ANEVAR are valoare juridică și contabilă, fiind util pentru înscrierea bunurilor în contabilitate, asigurare, spețe juridice etc, potrivit Sineva.

Raportul de expertiză este util în cazul solicitării clasării sau declasării bunurilor la categoriile Fond sau Tezaur ale Patrimoniului Național și la eliberarea unui certificat de export pentru obiectul respectiv. De asemenea are valoare juridică ce confirmă autenticitatea obiectului.

Pentru informații suplimentare, cei interesaţi pot trimite un e-mail la adresa office@sineva.ro.12
Pagina a fost generata in 0.1842 secunde