A fost recuperată cutia neagră a zborului Lion Air JT 610

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

A fost recuperată cutia neagră a zborului Lion Air JT 610

Externe 01 Noiembrie 2018 / 17:03 636 accesări

Cutia neagră a zborului Lion Air JT 610 a fost recuperată de scafandri pe coasta Indoneziei, scrie BBC. Avionul, care avea la bord 189 de persoane, s-a prăbuşit la scurt timp după decolarea de la Jakarta, luni. Aeronava s-a prăbuşit în Marea Java şi nu au existat supravieţuitori.

Potrivitnews.ro, avionul încă nu a fost găsit. Încă nu se ştie cauza prăbuşirii, dar aeronava ar fi întâmpinat dificultăţi tehnice în antepenultimul său zbor. Un scafandru a declarat în faţa reporterilor: „Am săpat şi am găsit cutia neagră”. El a precizat că aparatul a fost îngropat în rămăşiţele de pe fundul mării. Oficialii susţin că se caută în continuare a doua cutie neagră, cea care ar fi înregistrat conversaţiile între cei doi piloţi.

Canalul local de ştiri Metro TV a arătat imagini cu cutia, care se află într-un recipient de plastic, fiind transportată pe o navă.

Recuperarea aparatului înseamnă că experţii aviatici pot începe să reconstituie ultimele momente ale zborului pentru a afla ce s-a întâmplat. Totuşi, investigaţia ar putea dura până la şase luni, conform oficialilor din Indonezia.

Taguri articol


12