A fost reparată una dintre cutiile negre ale avionului EgyptAir prăbuşit în mare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

A fost reparată una dintre cutiile negre ale avionului EgyptAir prăbuşit în mare

28 Iunie 2016 / 08:04 413 accesări

Cutia neagră care conține înregistratorii parametrilor de zbor ai Airbusului companiei EgyptAir prăbușit în Mediterana pe 19 mai a fost "reparată cu succes", a anunțat luni seară comisia egipteană de anchetă, scrie AFP.

Cutia neagră "a fost reparată astăzi (luni) cu succes în laboratoarele Biroului francez de anchetă asupra accidentelor", a precizat comisia într-un comunicat.

"Au fost efectuate teste" după reparare pentru a verifica dacă "parametrii de zbor sunt bine înregistrați" în cutie, potrivit comisiei egiptene de anchetă care a adăugat că "repararea celei de-a doua cutii negre va începe mâine" marți.

Cu câteva ore înainte, în Franța, Biroul francez de Anchete și Analize (BEA) informase că a primit cardurile de memorie a cutiilor negre ale Airbusului egiptean pentru a fi reparate și disponibile să fie citite.

Airbusul A320 care zbura de la Paris la Cairo s-a prăbușit pe 19 mai, la aproximativ 290 de kilometri nord de coasta egipteană, între insula Creta și Egipt, după ce a dispărut brusc de pe ecranele radarelor, din motive încă nedeterminate. În această tragedie și-au pierdut viața 66 de persoane, dintre care 40 de egipteni și 15 francezi.

Importante pentru a stabili cauzele catastrofei, cele două cutii negre ale avionului au fost recuperate în final la jumătatea lunii iunie. Cardurile lor de memorie erau însă deteriorate și au fost trimise în Franța pentru a fi reparate.

Ipoteza atentatului, avansată inițial de Egipt, a cedat teren în favoarea celei a defecțiunii tehnice: alerte automate au fost emise de aparat cu două minute înainte de prăbușire, semnalând fum în cabină, într-o toaletă și sub cabina piloților, precum și o defecțiune a computerului care gestionează comenzile.

Taguri articol


12