A fost semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului 2 al autostrăzii de centură a Bucureştiului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

A fost semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului 2 al autostrăzii de centură a Bucureştiului

Administrație, Economie 12 Mai 2021 / 16:14 878 accesări

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat miercuri contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului 2 al autostrăzii de centură a Bucureştiului (semi-inelul nordic), a anunţat ministrul Transporturilor.

"Aşa cum anunţam săptămâna trecută la finalul şedinţei de Guvern, CNAIR a semnat azi contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului 2 al autostrăzii de centură a Bucureştiului (semi-inelul nordic). Constructorul român - acelaşi ca pe lotul 4 al A0 Nord - se poate apuca acum de lucru, după ce ultima contestaţie pentru tronsonul 2 (între DN1 - Corbeanca şi DN2 - Afumaţi) a fost respinsă recent de Curtea de Apel Bucureşti", subliniat Drulă.


Potrivit ministrului, contractul pentru cei 19 kilometri ai lotului dintre Corbeanca şi Afumaţi prevede 12 luni pentru proiectare şi 22 de luni pentru execuţie şi vor fi construite 2 noduri rutiere şi 10 poduri şi pasaje.

"I-am cerut antreprenorului să dea dovadă de aceeaşi seriozitate pe care a arătat-o până acum şi să urgenteze, pe cât se poate, lucrările pe care le are pe A0.
Avem promisiunea că va fi scurtată perioada de proiectare, astfel încât la începutul sezonului de lucru 2022 să înceapă şantierul. Vom analiza, de asemenea, dacă nodul cu DN1 (proiectat în studiul de fezabilitate datând din 2008) se poate redesena, astfel încât să permită relaţii mai eficiente de intrare şi ieşire din autostradă.

Vreau ca, în 2023, A0 să înceapă să preia din traficul care sufocă Bucureştiul şi Ilfovul, iar în 2024 să putem circula integral pe Autostrada de Centură a Bucureştiului - un proiect pentru care mă lupt din 2016 încoace. Vom face tot ce ne stă în putinţă ca fix asta să se întâmple", a precizat ministrul.

Valoarea contractului este de 831.920.653,34lei fara TVA.Durata contractului este de 154 luni, din care:

  • 12 luni perioada de proiectare,
  • 22 luni perioada de execuție a lucrărilor
  • 120 luni perioada de garanție a lucrărilor

Investiția este necesară pentru a se realiza accesibilitatea la rețeaua TEN- T, dar și pentru a scoate, pe cât posibil, traficul de tranzit aferent Coridoarelor IV și IX Pan European din zona urbană pe care în situația existentă o traversează și o perturbă. În momentul de față, drumul existent - Centura Municipiului București - nu mai face față acestor volume de trafic, iar aducerea la parametrii tehnici corespunzători ai unui drum, parte dintr-un Coridor European, s-ar traduce prin costuri mari și nerentabile.

Importanța acestui proiect rezultă din necesitatea realizării unei continuități între Autostrada A1 București - Pitești și Autostrada A2 București - Constanța, dar și în lungul coridorului IX Pan European și realizarea unei conexiuni între Coridorul IV Pan European și Coridorul IX Pan European.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2343 secunde