A fost trimisă în Cuba prima scrisoare după 50 de ani de întrerupere a serviciilor poștale

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
A fost trimisă în Cuba prima scrisoare după 50 de ani de întrerupere a serviciilor poștale
21 Martie 2016 / 11:19 276 accesări

Președintele american, Barack Obama, a trimis în Cuba prima scrisoare după 50 de ani de întrerupere a serviciilor poștale.

"Dragă Ileana. Sper ca această scrisoare - care va ajunge la tine prin primul zbor poștal între Statele Unite și Cuba după mai bine de 50 de ani - să rămână o amintire a unui nou capitol între țările noastre" - este răspunsul pe care i l-a dat Barack Obama unei cubaneze de 76 de ani, Ileana Yarza, care și-a împărtășit președintelui de la Casa Albă dorința de a-l vedea, relatează lefigaro.fr.

Scrisoarea președintelui american, al cărei conținut a fost făcut public de Casa Albă înainte ca ea să fie pusă într-un plic timbrat, se preconiza să ajungă pe insulă înainte de sosirea lui Barack Obama la Havana, duminică, potrivit executivului american. Cele câteva rânduri au fost trimise miercuri, cu zborul poștal inaugural, după reluarea legăturilor poștale americano-cubaneze.

În scrisoarea sa datată 18 februarie, Ileana Yarza își mărturisește mulțumirea la aflarea veștii despre vizita președintelui Obama în Cuba și îl invită pe președintele american la ea acasă, la o cafea. "Vă urmăresc cariera politică de la prima campanie electorală", a scris ea, precizând că s-a bucurat de cele două victorii, din 2008 și 2012, și regretând că legea nu permite și un al treilea mandat.

Serviciile poștale între Statele Unite și Cuba fuseseră suspendate în 1963, imediat după intrarea în vigoare a embargoului american împotriva Cubei. Americanii au putut trimite totuși scrisori în Cuba prin intermediul unei terțe țări, ceea ceprelungea perioada în care destinatarii primeau corespondența și mărea costurile.

Președintele Barack Obama, însoțit de prima doamnă, Michelle, și de cele două fiice, a început duminică o vizită istorică de 48 de ore în Cuba, prima a unui președinte american din ultimii 88 de ani. Această vizită confirmă în mod spectaculos apropierea dintre Washington și Havana, după o jumătate de secol de tensiuni rămase din timpul Războiului Rece. Cele două țări au restabilit legăturile diplomatice în iulie 2015, amintește lefigaro.fr.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1284 secunde