A impozita sau a nu impozita IT-iștii. PNL versus USR

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
A impozita sau a nu impozita IT-iștii. PNL versus USR
Politică 02 Iunie 2019 / 16:32 1523 accesări 6 comentarii
Președintele PNL, Ludovic Orban: „Mie nu mi se pare normal ca IT-iştii să fie scutiţi de plata impozitului pe venit. IT-iştii câştigă cel mai bine în România“

Președintele PNL, Ludovic Orban: „Mie nu mi se pare normal ca IT-iştii să fie scutiţi de plata impozitului pe venit. IT-iştii câştigă cel mai bine în România“

Preşedintele Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor din Camera Deputaţilor, deputatul USR Cătălin Drulă, el însuși de profesie inginer software, a catalogat drept o "imensă prostie" eventuala eliminare a facilităţilor fiscale pentru IT-işti, motivând că demersul ar avea efecte economice negative.

"Eliminarea facilităţilor fiscale pentru IT-işti ar fi o imensă prostie cu efect economic net negativ:

1. Ar muta în buzunarul statului nişte bani care altfel rămân în economia privată. IT-iştii cheltuiesc acei bani (pe care i-ar lua statul) pe servicii şi bunuri susţinând alte industrii. Statul pe de altă parte face ce-aţi văzut în reportajele Recorder despre PNDL.

2. Ar lovi în competitivitatea unei industrii unde costul principal este cel cu forţa de muncă. Asta înseamnă mai puţine centre de dezvoltare deschise în România, relocări, locuri de muncă lipsă.

3. Ar însemna mai multă emigrare decât acum ("brain drain"). Locurile de muncă din Vest devin şi mai atractive prin comparaţie.

Efectul net ar fi mai puţini bani pentru bugetul de stat (deci exact invers decât cel urmărit) şi mai puţini bani în economia privată.

De ce am vrea să luăm tesla şi să ne lovim în felul ăsta?", a scris, pe Facebook, deputatul USR Cătălin Drulă.

Reacţia vine după ce preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, la Mediaş, că nu i se pare normal ca cei care lucrează în IT să fie scutiţi de plata impozitului pe venit. „Orice venit trebuie impozitat. Nu poţi să creezi facilităţi fiscale care îmbracă forma unor privilegii”, a spus Orban.

„Mie nu mi se pare normal ca IT-iştii să fie scutiţi de plata impozitului pe venit. IT-iştii câştigă cel mai bine în România. A fost o perioadă în care să stimulezi, ca oamenii să se ducă spre zona de IT, acuma nu mi se pare normal, vă spun sincer. De ce? Păi un angajat dintr-o forjă sau un şofer de TIR care muncesc în condiţii extrem de grele trebuie să plătească impozit pe venit şi altul care încasează venituri semnificative şi altul care încasează venituri dintr-o muncă mai mult intelectuală, mentală fără discuţie, de ce să nu plătească impozit? Neutralitatea fiscală e un principiu fundamental. Orice venit trebuie impozitat”, a spus Orban. Potrivit acestuia, nu pot fi create „facilităţi fiscale care îmbracă forma unor privilegii".

Loading...

6 comentarii

Gigi 17:58:20 / 02 Iunie 2019
Clar !

PNL se duce pe copca sub conducerea geniala a demiurgului Sica Mandolina ! Zau , este foarte buna , chiar geniala , tendinta ...

Adrian 20:22:09 / 02 Iunie 2019
Prostia a fost de la inceput perpetuata

Cum adica sa nu platesti impozit. Tot ce a enumerat acest domn mai sus este aplicabil oricarui roman care plateste impozit. IT-isti au salarii mari in Romania tocmai pentru ca NU platesc impozit ci nu pentru ca platesc companiile mai bine IT`sti. De ex un angajat in privat primeste in mana minim pe economie 1250 de lei iar 950 sunt platiti ca impozit la stat. Asadar salariul minim fara impozit ar fi 2200. Cum e asta.

Răspunde | Raportează | | |+11
okila 08:31:12 / 03 Iunie 2019
impozit

orice exceptii produc ilegalitati deci toti sa plateasca impozit inclusiv biserica ,armata,politia sri,etc .....toti

Răspunde | Raportează | | |+23
Okila.. FANATIK SPURCAT 09:44:05 / 03 Iunie 2019
. PDL PNL CIUMA ROȘIE

Da .. excelentă propunerea BEȚIVANULUI...Da sa vina la pachet SI cu tăierea salariilor SI PENALILOR....SI revenirea la SALARIUL min din dictatura lui Traian....

Răspunde | Raportează | | |-11
Votant PDL CIUMA ROȘIE 12:18:46 / 03 Iunie 2019
SI A PARTIDULUI LUI KOLDEA..COVESHI..USR

Ce atâtea măsuri populiste...La muncă fraților.. Salarii micșorate cu 25 la sută ... PENSII..SI alea impozitare .. TVA 24 LA SUTĂ.... salariul mediu...2 EURO Pe zi ca-n Pakistan (așa cum a zis dna prună )...Acasă SI BEȚIVANUL SICĂ MANDOLINA...prim ministru !!!!. PORTOCALĂ .. ministru al justiției..... DOAR așa vor rămâne banii pt buzunarul GUV MEU.!!!

Răspunde | Raportează | | |-13
Asada 12:34:46 / 03 Iunie 2019
Asanu

Omul asta are probleme grave la.mansarda si nu inteleg cum organele statului nu se sesizeaza cu privire la modul in care instiga masele acest individ ??

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2534 secunde