A început înnisiparea pasarelei de promenadă din zona Cazino Mamaia, monumentul fiind abandonat de autorități

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

A început înnisiparea pasarelei de promenadă din zona Cazino Mamaia, monumentul fiind abandonat de autorități

Eveniment, Administrație 28 Martie 2021 / 09:48 1282 accesări

Sursă foto: ABADL

Sursă foto: ABADL

A început deja procesul de înnisipare a pasarelei de promenadă din zona debarcader Cazino – Mamaia.

Odată cu lucrările de lărgire a plajei din Mamaia, desfășurate de către ADMINISTRAŢIA BAZINALĂ DE APĂ DOBROGEA-LITORAL, pasarela va fi conservată prin înnisipare până când autoritățile abilitate vor găsi o soluție în privința reabilitării acesteia, informează ABADL.

Mai exact, prin proiectul de lărgire a plajelor desfășurat de către #ABADL, pasarela va fi protejată și îngrădită temporar până când se vor face demersurile necesare de către Ministerul Culturii, care dorește reabilitarea sa.

Pasarela de promenada din zona debarcader Cazino – Mamaia aparține LITORAL S.A, societate care se află în curs de lichidare.

Astfel că, A.B.A.D.L. prin acest proiect cu finanțare europeană nu poate include reabilitare unor obiective turistice, culturale, etc, având în vedere că, așa cum am precizat mai sus, proiectul are ca scop reducerea eroziunii costiere pe litoralul românesc.

Pasarela urmează să fie cuprinsă în arealul plajelor turistice aferente stațiunii Mamaia, ce face obiectul contractului de proiectare și execuție lucrări pentru

“Protecția și reabilitarea litoralului românesc al Mării Negre în zona MAMAIA” din cadrul proiectului “REDUCEREA EROZIUNII COSTIERE, Faza II (2014-2020). Menționăm că proiectul este cofinanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020, Axa Prioritară 5 – Promovarea adaptării la schimbările climatice, prevenirea și gestionarea riscurilor, Obiectiv specific 5.1 Reducerea efectelor și a pagubelor asupra populației cauzate de fenomenele naturale asociate principalelor riscuri accentuate de schimbările climatice, în principal de inundații și eroziune costieră.

Sursă: ABADLŞtiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1972 secunde