A început livrarea primului lot de ambulanţe pentru serviciile de urgenţă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat:

A început livrarea primului lot de ambulanţe pentru serviciile de urgenţă

Sănătate 11 Decembrie 2018 / 14:56 1540 accesări

Livrarea primului lot de ambulanţe pentru serviciile de urgenţă a început luni şi va continua până pe 17 decembrie, urmând ca alte autospeciale să ajungă în primul semestru al anului 2019 la serviciile de ambulanţă şi SMURD, a anunţat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat. "Reprezentanţii serviciilor de ambulanţă au început preluarea celor 300 de ambulanţe de urgenţă de tip B 4x2, urmând ca alte 120 de ambulanţe de tip B 4x4 să fie livrate serviciilor de ambulanta şi SMURD, tot până pe 17 decembrie", a scris Raed Arafat, marţi, pe pagina sa de Facebook. El menţionează că finalizarea achiziţiilor nu se putea realiza fără implicarea IGSU, care s-a ocupat de întreg procesul, inclusiv pentru serviciile de ambulanţă. Totodată, potrivit unei postări pe reţeaua de socializare a Departamentului pentru Situaţii de urgenţă, până la sfârşitul anului vor fi distribuite 420 de ambulanţe.

Primul lot cu 43 de autospeciale a fost livrat către serviciile de ambulanţă din regiunea Centru - judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu.

Conform sursei citate, graficul de livrare către celelalte şase regiuni este următorul: 12 decembrie, Regiunea Vest (Arad, Caraş- Severin, Hunedoara, Timiş) - 32 de ambulanţe; 13 decembrie, Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Sălaj, Satu-Mare) - 41 de ambulanţe; 14 decembrie, Regiunea Nord-Est (Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Iaşi) - 56 de ambulanţe; 15 decembrie, Regiunea Sud (Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova, Teleorman) - 48 de ambulanţe; 16 decembrie, Regiunea Sud-Est (Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea) - 46 de ambulanţe; 17 decembrie, Regiunea Sud-Vest (Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea) - 34 de ambulanţe.

De asemenea, tot în perioada următoare, vor fi livrate 120 ambulanţe SMURD 4x4 către inspectoratele judeţele pentru situaţii de urgenţă şi 24 către serviciile de ambulanţă. DSU mai precizează că, pentru îmbunătăţirea răspunsului la urgenţele cetăţenilor, vor fi distribuite 242 de ambulanţe de transport A2 către serviciile de ambulanţă judeţene.

Alte 122 de autospeciale tip C vor ajunge la serviciile de ambulanţă şi unităţile operative ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, din care 81 către SAJ-uri şi 41 către SMURD. Prin programul POR 2014 - 2020 - "Îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie la urgenţele medicale", 55 de ambulanţe de tip B 4x4 şi zece ambulanţe tip C SMURD vor ajunge la ISU Bucureşti, iar 20 ambulanţe de tip A2 la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov. "Prin acest program derulat de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin intermediul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, sistemul integrat de urgenţă va beneficia de o îmbunătăţire a serviciilor acordate, evaluarea primului ajutor calificat, acordarea asistenţei medicale şi transportul pacienţilor fiind asigurate la standarde ridicate. Beneficiarii eligibili sunt parteneriatele formate din Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în calitate de lider de parteneriat, şi inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă din fiecare regiune, Serviciile de Ambulanţă Judeţene, autorităţile administraţiei publice locale, instituţiile publice cu atribuţii în domeniul căutării-salvării de persoane în zone montane", precizează DSU.Ştiri recomandate

12
Declarația pe proprie răspundere
Pagina a fost generata in 0.1389 secunde