A început o nouă eră în lupta cu cancerul

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
A început o nouă eră în lupta cu cancerul
Sănătate 25 Septembrie 2017 / 17:17 732 accesări 0 comentarii

Medicamentele de chimioterapie folosite în lupta cu cancerul, de o perioadă, sunt preparate de către roboţi. Sistemul robotic, care pune sub siguranţă perioada de tratament a pacientului şi care protejează angajaţii din Sănătate de efectele negative ale acestor medicamente, anulează în totalitate riscurile din aplicaţiile medicamentelor. Grupul Internaţional de Spitale Medical Park din Turcia este printre primele din lume care folosesc “Sistemul Robotic de Pregătire a Medicamentelor pentru Chimioterapie”, iar această tehnologie de ultimă generaţie implică, printre altele, folosirea unui braţ robotic cu şase axe, controlat de la distanţă de specialişti.

ROBOTIZARE “Datorită braţului robotic al sistemului, medicamentele citotoxice (medicamentele care au efect toxic asupra celulei şi care omoară celula sau îi opreste funcţia) sunt pregătite într-un mediu steril, iar personalul nostru este complet protejat de efectele negative ale substanţelor folosite. Procesul de pregătire a medicamentului, care începe prin selectarea de pe un ecran de către un operator într-o ordine stabilită de doctor, se realizează până la etapa de predare a produsului fără a fi atins cu mâna, nici măcar pentru o secundă, de personal. Sistemul robotic reduce termenul de pregatire a medicamentului la 60-100 de secunde, îl pregăteşte în doza corectă, într-un mediu complet steril şi închis”, declară doctorul Hakan Özcan de la Grupul Internaţional de Spitale Medical Park din Turcia.

FOLOSIT ÎN TOATE TIPURILE DE CANCER

În acelaşi timp, doctorul Özcan menţionează că medicamentele folosite în tratamentul tuturor tipurilor de cancer sunt pregătite într-un interval de doze delicate, iar în cazul în care sunt administrate în doze mai mari, pot provoca efecte adverse de natură vitală. Sistemul robotic conţine senzori speciali şi un cântar electronic, care prepară în doze foarte mici - la nivel de miligrame sau chiar micrograme - substanţele din compoziţie.

Taguri articol
Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.2573 secunde