A început PROHIBIȚIA pentru pescuitul în apele de frontieră

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
A început PROHIBIȚIA pentru pescuitul în apele de frontieră
Social 12 Aprilie 2019 / 08:49 1854 accesări 1 comentariu

Având în vedere numărul mare de persoane care practică pescuitul atât în fluviul Dunărea, cât și în Marea Neagră, în zona de competenţă a Gărzii de Coastă, instituția informează publicul larg cu privire la următoarele aspecte de natură legislativă:

În conformitate cu Ordinul comun al Ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi Ministrului Mediului, cu nr. 54/76 ianuarie 2019 privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului, precum şi a zonelor de protecţie a resurselor acvatice vii în anul 2019, se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 11 aprilie - 9 iunie inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat, pe o durată de 45 de zile, în perioada 26 aprilie - 9 iunie inclusiv, cu excepţiile prevăzute în ordin.

Se interzice pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice:

- în zona economică Meleaua Sfântu Gheorghe până la Ciotic, pe o durată de 60 de zile, în perioada 11 aprilie - 9 iunie inclusiv;

- în apele care constituie frontieră de stat cu Ucraina, inclusiv Golful Musura, pe o durată de 45 de zile, în perioada 26 aprilie - 9 iunie, inclusiv;

- în Complexul Razim-Sinoe şi în lacurile litorale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 11 aprilie - 9 iunie inclusiv.

De asemenea, se interzice pescuitul în scop comercial și recreativ/sportiv al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte și alte vieţuitoare acvatice vii în Fluviul Dunărea în zona care constituie frontieră de stat cu Republica Bulgaria, pe o durată de 45 de zile, în perioada 15 aprilie - 30 mai inclusiv.

În apele Mării Negre se interzic:

  • Reținerea, deținerea și comercializarea rechinului în perioada 15 martie - 15 aprilie inclusiv și în perioada 15 octombrie - 30 noiembrie inclusiv;

În afara acestor perioade sunt permise reținerea și comercializarea doar pentru exemplarele de rechin pescuit accidental;

  • Reținerea la bord a femelelor de rechin gestante pe toată perioada anului;

  • Pescuitul sturionilor tot timpul anului cu excepția pescuitului în scop științific;

  • Pescuitul gobiidelor, pe o durată de 31 de zile în perioada 15 aprilie – 15 mai inclusiv;

  • Pescuitul delfinilor tot timpul anului, cu obligativitatea raportării capturilor accidentale de delfini inclusiv din Zona Economică Exclusivă.

Perioada de prohibiție a calcanului este 15 aprilie - 15 iunie inclusiv.

Garda de Coastă reamintește că pescuitul sportiv efectuat cu undiţa sau lanseta în scop de agrement sau performanţă este o activitate individuală şi necomercială, iar practicarea acestei activităţi se face în baza permisului de pescuit recreativ sportiv nominal, eliberat de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură, valabil pentru anul 2019.

Permisul de pescuit este un document cu regim special, înseriat, nominal şi netransmisibil, care se poate viza în mod gratuit la sediile structurilor teritoriale ale Poliției de Frontieră, după depunerea unei cereri şi a copiilor după cartea de identitate, permisul de pescuit şi chitanţa eliberată de asociaţia de pescari pentru activitatea de pescuit. De asemenea, pe site-ul instituției,www.politiadefrontiera.ro, la secțiunea Contact / Formulare se găsește formularul on-line pentru obținerea avizului de pescuit în apele de frontieră.

Pentru a putea desfăşura activităţi de pescuit sportiv şi a nu încălca prevederile legale este necesară deținerea permisului eliberat de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură (ANPA) şi avizul structurii teritorială a Gărzii de Coastă în a cărei competență se desfășoară activitatea.Pentru zona Rezervației Biosferei Delta Dunării este necesar avizul obținut de la Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării.

De asemenea, persoanele care doresc să desfășoare activități de pescuit în apele de frontieră trebuie să mai știe că sunt supuse controlului lucrătorilor Poliţiei de Frontieră Române, iar conform legii, activitatea se desfășoară numai în locurile şi sectoarele stabilite de autorităţile competente, cu avizul șefului Serviilor Teritoriale ale Poliției de Frontieră.

Garda de Coastă face precizarea că lipsa avizului şefului structurii teritoriale a Poliţiei de Frontieră pe aceste permise constituie contravenţie şi este supus sancționării conform prevederilor legale. Totodată, pescuitul recreativ sportiv efectuat fără permis constituie contravenţie şi se sancţioneazăconform prevederilor legale.

Loading...

1 comentariu

Florin 10:01:01 / 13 Aprilie 2019
He, he , he !

Si , nu putem pescui acolo , macar doua-trei pachete cu heroina ? Sau cu cocaina ?

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1847 secunde