A început războiul! Pakistanul și India se bombardează reciproc

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
S-a confirmat

A început războiul! Pakistanul și India se bombardează reciproc

Externe 27 Februarie 2019 / 17:31 725 accesări

Pakistanul a confirmat miercuri că a întreprins lovituri aeriene în Kashmirul indian şi a doborât două avioane de luptă indiene în spaţiul aerian pakistanez, pe fondul conflictului care continuă să escaladeze între cele două puteri nucleare vecine, transmit Reuters şi AFP, scrie agerpres.ro. India a închis cel puţin patru aeroporturi după ce avioane de luptă pakistaneze au trecut frontiera. India a închis cel puţin patru aeroporturi în partea de nord a ţării, a declarat un oficial guvernamental pentru Reuters, după ce avioane de luptă pakistaneze au trecut miercuri o frontieră disputată în partea indiană a Kashmirului.

Escaladarea situaţiei de către Islamabad vine după o lovitură aeriană indiană care a vizat o tabără a militanţilor în interiorul Pakistanului cu o zi în urmă.

India a închis aeroporturile de la Pathankot, Leh, Srinagar şi Jammu, a declarat oficialul. Aeroporturile din Chandigarh şi Amritsar au fost de asemenea închise, potrivit unei surse aeroportuare.

Aeroportul principal din Srinagar, capitala de vară a statului Jammu şi Kashmir, a fost închis timp de trei ore, a anunţat poliţia oraşului. Pakistanul a confirmat miercuri că a efectuat raiduri aeriene în Caşmirul Indian şi a doborât două avioane militare indiene în spaţiul aerian pakistanez, scrie Reuters. 'Forţele aeriene pakistaneze au întreprins lovituri dincolo de Linia de Control venind din interiorul spaţiului aerian pakistanez', a comunicat Ministerul de Externe de la Islamabad. Potrivit armatei pakistaneze, avioane indiene au pătruns, în replică, în spaţiul aerian pakistanez şi două au fost doborâte, un pilot fiind capturat. 'Armata aerului a doborât două avioane indiene în spaţiul aerian pakistanez', a anunţat un purtător de cuvânt militar, generalul Asif Ghafoor, pe Twitter.

Unul din avioane a căzut în Kashmirul indian, iar celălalt în Kashmirul pakistanez, a precizat aceeaşi sursă.

'Un pilot indian a fost arestat la sol de militari', a adăugat purtătorul de cuvânt.

India a efectuat marți atacuri aeriene împotriva militanților pakistanezi din mișcarea Jaish-e-Mohammad.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.162 secunde