A murit actrița CARMEN STĂNESCU!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
A murit actrița CARMEN STĂNESCU!
Cultură 12 Aprilie 2018 / 11:58 7059 accesări 2 comentarii

Actriţa Carmen Stănescu a murit în noaptea de miercuri spre joi, la vârsta de 92 de ani.

Informaţia a fost confirmată, pentru AGERPRES, de actriţa Ilinca Tomoroveanu, director adjunct al Teatrului Naţional "I. L. Caragiale" din Bucureşti. "Este adevărat, doamna Carmen Stănescu a murit azi noapte. Bănuiesc că motivul este boala de care suferea dânsa", a precizat Ilinca Tomoroveanu. (Sursă: Agerpres).

Carmen Stănescu s-a născut în 29 iulie 1925 în Bucureşti. A urmat Conservatorul Regal de Muzică şi Artă Dramatică, promoţia 1944 -1948, la clasa profesoarei Mărioara Voiculescu, apoi a debutat în 1945 cu rolul Ecaterina Ivanovna în piesa "Fraţii Karamazov". Începând de atunci şi până astăzi, a interpretat peste 30 de roluri pe scena Teatrului Naţional, precum şi pe scena altor teatre din Bucureşti. De-a lungul carierei a avut ocazia să joace cu toți maeştrii teatrului românesc, dar şi cu actori din generaţia tânără.

Actriţa Carmen Stănescu s-a căsătorit în 1957 cu actorul Damian Crâşmaru. Nu au avut copii.

Ultimul ei proiect datează din 2010, filmul documentar "Măria sa, Birlic", unde a interpretat propriul rol. La TNB a jucat ultima oară în 2004, în "Egoistul", în regia lui Radu Beligan.

De câțiva ani însă, actriţa avea probleme de sănătate.

Taguri articol
Loading...
loading...

2 comentarii

Om 12:30:40 / 12 Aprilie 2018
Se tot duc oamenii !

Ne părăsesc valorile, oricare ființă de oamenie este o valoare și dacă nu este pusă în valoare, țara noastră pierde o valoare / valori inestimabile, care cu greu pot fi înlocuite, bineînțeles că aceasta este spre bucuria nebunilor, incapabililor, egoiștilor, invidioșilor..... , pierderea valorilor umane se datorează nesimțirii celor care ne conduc și dorința de a scăpa de plata salariilor și pensiilor, pentru că : incapabilii, secăturile, scursurile societății și-au asigurat scaune și locuri călduțe, chinuindu-ne zi de zi pe noi, oamenii care în naivitatea noastră, i-am votat, i-am cocoțat când pe unii când pe alții și acum nu mai putem scăpa de ei, ne chinuiesc, ca pe "hoții de cai !", bieții și vaaaaaide noi, oamenii de la exploatarea pe care o exercită asupra noastră : derbedeii, hoții și nesătuii de conducători ?!

Teatru 08:28:20 / 13 Aprilie 2018
Artisti

Da, o uriașă artistă de teatru dramatic, o filă de istorie a României. Si astăzi, gunoaie cu aere de actori simulează cariera. Cum de ii răbda Dumnezeu cand ai in fata icoana ilustrei Carmen Stanescu? Voi astia fara roluri principale, strecurati in functii universitare mari, cum de nu va crapa obrazul de rusine de atata inselatorie? Aceasta a fost o actrița! Dumnezeu sa o odihnească!

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.3803 secunde