A murit Benoit Violier

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

A murit Benoit Violier

Externe 01 Februarie 2016 / 17:33 428 accesări

Maestrul bucătar franco-elveţian Benoit Violier, al cărui restaurant a fost desemnat cel mai bun din lume, în luna decembrie, a murit la vârsta de 44 de ani, potrivit primelor indicii, cauza decesului fiind sinuciderea, informează theguardian.com. Benoit Violier a fost găsit mort, duminică, în casa sa. Reprezentanţii Poliţiei elveţiene au precizat că maestrul bucătar s-ar fi sinucis prin împuşcare. Poliţia a deschis o investigaţie în acest caz, pentru a stabili cauzele exacte ale morţii lui Benoit Violier. Totodată, familia lui Benoit Violier a solicitat să îi fie respectat dreptul la intimitate în aceste momente dificile.

Benoit Violier conducea Restaurant de L'Hôtel de Ville din oraşul elveţian Crissier, în apropiere de Lausanne. Acesta se mândrea cu trei stele Michelin şi a fost desemnat cel mai bun restaurant din lume, în luna decembrie, de către ghidul gastronomic francez laliste.com. La momentul respectiv, acesta a fost selectat dintr-o mie de restaurante din 48 de ţări. Violier se afla la conducerea acestui restaurant, alături de soţia sa, Brigitte, din anul 2012, după retragerea mentorului său, Philippe Rochat, o altă figură marcantă a bucătăriei franceze. Philippe Rochat a murit anul trecut, la vârsta de 61 de ani, după ce i s-a făcut rău în timp ce se plimba cu bicicleta.

Benoit Violier s-a născut în Saintes, Charente-Maritime, Franţa, într-o familie de viticultori, şi s-a mutat în Elveţia în 1996, pentru a lucra cu Philippe Rochat. În urmă cu doi ani, Benoit Violier a obţinut cetăţenia elveţiană. De la un an la altul, Benoit Violier şi-a consolidat cariera, iar în 2013 a fost desemnat Maestrul bucătar al anului, de către influentul ghid Gault & Millau. Un vânător pasionat, Benoit Violier a fost un specialist al preparării vânatului. Acesta a fost renumit şi pentru folosirea produselor locale, de sezon, în reţetele sale.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2328 secunde