A murit creatorul Big Mac

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

A murit creatorul Big Mac

Monden 01 Decembrie 2016 / 14:22 835 accesări

Michael James Delligatti, creatorul sandwich-ului Bic Mac, a murit la reşedinţa sa din Pittsburgh, la vârsta de 98 de ani, potrivit unui anunţ al familiei, informează Mediafax. Big Mac este un hamburger vândut de lanţul de fast-food McDonald's. Conţine două bucăţi de carne (45,4 grame), sos special Mac, salată, caşcaval american, castraveţi şi ceapă între felii de pâine cu susan.

Creatorul sandwich-ului Big Mac, unul dintre cele mai populare alimente fast-food din lume, a fost un francizer McDonald's, persoană care primeşte, în schimbul unei taxe, dreptul de a produce bunuri sau servicii după un plan elaborat de francizor. El a prezentat public ideea hamburgerului Big Mac în 1967, argumentând că oamenii îşi doreau un sandwich mai mare. Michael James Delligatti a inventat burgerul Big Mac în restaurantul său din Pittsburgh, Pennsylvania. O anecdotă din America spune că Delligatti a savurat cel puţin un Big Mac pe săptămână, timp de zeci de ani. Iniţial, invenţia lui a fost pe punctul de a fi respinsă de McDonald's. Compania se mulţumea cu mesele sale tradiţionale, un hamburger, cartofi prăjiţi şi un milkshake, pe care clienţii le cumpărau în masă. Compania a cedat apoi. Totuşi, deşi reprezentanţii spun că au vândut miliarde de burgeri Big Mac de-a lungul timpului, ei admit că Delligatti nu a primit niciun ban din... drepturi de autor. Într-un interviu pentru ”Pittsburgh Tribune-Review”, Delligatti a mărturisit că i-ar fi plăcut să primească o zecime dintr-un cent, dar nu a primit nimic pentru ideea sa atât de profitabilă.

Într-o declaraţie emisă prin compania McDonald’s, familia Delligatti povesteşte că ”Jim a fost unspirit generos şi un filantrop, care a ajutat mai multe familii de refugiaţi să primească îngrijiri şi tratament pentru copiii lor”. De asemenea, Delligatti a sprijinit şi alte organizaţii de caritate. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Delligatti a servit12
Pagina a fost generata in 0.1932 secunde