A murit Ioan Veliciu, primul antrenor al lui Ilie Floroiu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Doliu în atletismul românesc A murit Ioan Veliciu, primul antrenor al lui Ilie Floroiu
Sport 08 Iulie 2018 / 12:32 916 accesări 0 comentarii

Unul dintre cei mai valoroşi tehnicieni din istoria atletismului constănţean şi românesc, antrenorul emerit Ioan Veliciu, a decedat duminică, la vârsta de 83 de ani. Ioan Veliciu a fost primul antrenor al lui Ilie Floroiu, cel care deţine de 40 de ani recordurile naţionale în probele de 5.000 şi 10.000 de metru. Nea Jenel a mai pregătit de-a lungul carierei şi alţi sportivi de marcă ai atletismului românesc, printre care se numără Paul Copu sau Cătălin Andreica. „A venit la Constanța în 1963, este antrenor emerit și face parte din istoria atletismului constănțean, românesc și internațional, pentru că sportivii pe care i-a antrenat au participat la toate marile competiții”, spunea Ilie Floroiu în aprilie 2015, atunci când Ioan Veliciu a fost sărbătorit la împlinirea vârstei de 80 de ani, pe pista de atletism a stadionului din strada Primăverii.

Trupul neînsufleţit al regretatului antrenor este depus la Casa Niculescu. Înmormântarea va avea loc marţi, 10 iulie, cortegiul funerar urmând să plece la ora 12.00 spre Cimitirul Municipal Constanţa.

Elena Frîncu, Ilie Floroiu şi colectivul de la CS Farul Constanţa deplâng trecerea în nefiinţă a celui care a fost Ioan Veliciu şi sunt alături de familia îndoliată îndoliată în aceste clipe grele.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.1254 secunde