A murit primul interpret al personajului Godzilla! O poveste cât o viaţă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

A murit primul interpret al personajului Godzilla! O poveste cât o viaţă

Monden 08 August 2017 / 15:04 1237 accesări

Haruo Nakajima

Haruo Nakajima

Haruo Nakajima

Haruo Nakajima

Haruo Nakajima, primul actor care a interpretat personajul Godzilla, purtând un costum special în timpul filmărilor de la pelicula originală care a deschis această serie cinematografică, în 1954, a murit luni la vârsta de 88 de ani, au anunțat reprezentanții companiei de producție Toho, citați de BBC. Haruo Nakajima, care a purtat costumul Godzilla în 12 filme, a murit din cauza unei pneumonii, precizează același comunicat.

Într-un interviu publicat în acest an, Haruo Nakajima a dezvăluit dificultățile cu care s-a confruntat în timpul filmărilor pentru pelicula din 1954: costumul său era realizat din bambus și latex și cântărea aproximativ 100 de kilograme. Starul nipon a mai spus că a fost nevoit să studieze comportamentele unor animale din Grădina Zoologică din Tokyo pentru a se pregăti pentru acel rol.

Haruo Nakajima și-a început cariera jucând în câteva filme cu samurai și de război și a apărut inclusiv în celebrul lungmetraj "Cei șapte samurai", regizat de Akira Kurosawa. A interpretat pentru prima dată rolul Godzilla - o creatură uriașă care se trezește în adâncurile oceanului după un test nuclear - în 1954, în filmul "Godzilla", regizat de Ishiro Honda și produs de legendarul studio cinematografic Toho. A jucat acest personaj în mai multe continuări ale peliculei originale, dar a interpretat și alte "bestii" pe marele ecran, precum Rodan, Mothra și King Kong.

Ultima sa apariție într-un costum special s-a produs în 1972 în filmul "Godzilla vs. Gigan". De atunci, Godzilla a devenit un film clasic cu monștri, iar studiourile cinematografice din Japonia și de la Hollywood au produs câteva zeci de pelicule care au inclus acest personaj înspăimântător. Cele mai multe dintre filmele produse recent în cadrul francizei "Godzilla" folosesc programe de grafică și animație computerizată pentru realizarea celebrului monstru marin. Cel mai recent film din această serie, intitulat "Shin Godzilla", realizat de studioul Toho, a fost lansat în 2016.12
Pagina a fost generata in 0.2184 secunde