A murit regizorul Lucian Pintilie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
A murit regizorul Lucian Pintilie
Cultură 16 Mai 2018 / 23:15 431 accesări 1 comentariu

Lucian Pintilie a încetat din viață, miercuri, la vârsta de 84 de ani. Regizorul era internat în stare gravă în spital de ceva vreme.

Lucian Pintilie era internat în stare gravă la Terapie Intensivă. Cunoscut pentru filmele şi piesele sale interzise în comunism, dar şi pentru proiectele realizate după căderea dictaturii, Lucian Pintilie a ajuns încă de duminica trecută la Spitalul Elias.

Reprezentanţii spitalului au emis un comunicat de presă:

"Domnul LUCIAN PINTILIE în vârstă de 84 de ani s-a internat duminică, 13.05.2018, la Spitalul Universitar de Urgență Elias, în stare foarte gravă în contextul acutizării unor afecțiuni cronice.

A fost admis în secția de Terapie Intensivă unde a necesitat investigații medicale, monitorizare și tratament de specialitate.

Decedează azi, 16.05.2018, ora 21."

Lucian Pintilie s-a născut la 9 noiembrie 1933, Tarutino, județul interbelic Cetatea Albă, Regatul României, azi în Ucraina) și a fost unul dintre cei mai mari regizori de teatru și film român. Filmele și montările sale au provocat mari controverse astfel încât a fost invitat de regimul comunist să emigreze.

După absolvirea Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică din București, Lucian Pintilie a montat o serie de spectacole la Teatrul Bulandra din București, printre care se pot enumera: Copiii soarelui (1961), Proștii sub clar de lună (1962), Cezar și Cleopatra (1963), Biedermann și incendiatorii (1964), Inima mea e pe înălțimi (1964), D'ale carnavalului (1966), Livada cu vișini (1967), Revizorul (1974), spectacol interzis de cenzură după cea de-a treia reprezentație), precum și două filme de lung metraj: Duminica la ora 6 și Reconstituirea.

Citește și:

Regizorul Lucian Pintilie, în stare gravă la Spitalul Elias din Capitală

Loading...
loading...

1 comentariu

Radu 07:03:04 / 17 Mai 2018
Lucian Pintilie

Aceasta scurta prezentare a lui Lucian Pintilie,regizor de talie mondiala,este cu totul superficiala. A scrie ca el a regizat si "doua filme" este o mare jignire,de fapt o lipsa de cunoastere sau neglijenta din partea redactiei,numai eu cunoscand peste zece filme realizate de regizor. Si toate putandu-le caracteriza ca filme de cinemateca in frunte cu uluitorul film din 1968 RECONSTITUIREA interzis,cel putin in Brasov,dupa doar doua zile

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.3224 secunde