A murit un primar constănțean

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
A murit un primar constănțean
Politică 06 Mai 2017 / 14:06 3021 accesări 0 comentarii

Vasile Neicu a stat la cârma administrației locale din Pantelimon mai mult de 20 de ani

Vasile Neicu a stat la cârma administrației locale din Pantelimon mai mult de 20 de ani

Politica și administrația constănțene sunt mai sărace. Unul dintre cei mai longevivi primari din județul Constanța a murit, sâmbătă, după o grea suferință. Este vorba despre edilul comunei Pantelimon, Vasile Neicu, cel care a stat la cârma administrației locale mai mult de 20 de ani. Moartea sa aduce cu sine o altă problemă din punct de vedere administrativ. Practic, comuna a rămas fără primar, iar în acest caz trebuie organizate alegeri anticipate.

Unul dintre cei mai longevivi primari din județul Constanța a murit, sâmbătă, după o grea suferință. Este vorba despre edilul comunei Pantelimon, Vasile Neicu, cel care a stat la cârma administrației locale mai mult de 20 de ani. Cei care l-au cunoscut spun că era unul dintre cei mai destoinici primari din județ și că oricine apela la el nu pleca fără să fie ajutat. Pentru că și-a dat interesul pentru comunitate, oamenii din Pantelimon l-au ales de șase ori primar al comunei. Vestea că Vasile Neicu a trecut la cele veșnice s-a răspândit foarte rapid în lumea politică. Primii care au aflat că primarul din Pantelimon a murit au fost reprezentanții partidului din care Neicu făcea parte de mai mulți ani, PSD. „Partidul Social Democrat Constanța anunță, cu adâncă durere și profundă compasiune, că deplânge și regretă trecerea la cele veșnice, după o îndelungată suferință, a celui care a fost Vasile Neicu, primarul comunei Pantelimon. Noi toți, cei care l-am cunoscut și admirat ca om și profesionist, transmitem sincere condoleanțe familiei îndoliate, greu încercate de dureroasa pierdere”, au spus social-democrații constănțeni. La rândul său, președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, a transmis un mesaj de condoleanțe. „Era cunoscut drept un om gospodar. Localnicii din Pantelimon pierd un om harnic, un coleg de partid frământat de dezvoltarea comunei. A fost un luptător până în ultima clipă! Va rămâne pentru totdeauna în memoria noastră!”, a transmis Horia Țuțuianu. Amintim că Vasile Neicu a fost ales pentru prima dată primar al comunei Pantelimon în 1996, iar pentru a șasea oară în 2016, când a câștigat la mică distanță de liberalul Costel Armășescu.

LOCUITORII DIN PANTELIMON, DIN NOU LA URNE

Moartea primarului Vasile Neicu aduce cu sine o altă problemă din punct de vedere administrativ. Practic, comuna a rămas fără primar, iar în acest caz trebuie organizate alegeri anticipate. Pentru a avea loc un nou scrutin în Pantelimon, Guvernul trebuie să emită o hotărâre. Până atunci, comuna va fi condusă de viceprimarul Gheorghe Martinescu.

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.1667 secunde