A scos banii și a fugit! 100.000 de lei, virați din greșeală în contul unei persoane fizice

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

A scos banii și a fugit! 100.000 de lei, virați din greșeală în contul unei persoane fizice

Eveniment 08 August 2018 / 13:17 2982 accesări

Firma Servicii Publice SA Iaşi este a doua societate din Iaşi care a virat peste 100.000 de lei, din greşeală, în contul unui om, în locul furnizorului de combustibil. Acum, firma încearcă să îl găsească pe românul îmbogăţit şi să îşi recupereze banii. SC Servicii Publice SA Iaşi a dat în judecată două bănci după ce a făcut în mod greşit plata unei facturi către un furnizor de combustibil. Astfel, peste 100.000 de lei au ajuns în contul unei persoane din judeţul Argeş, care a scos banii, iar reprezentanţii firmei au rămas cu paguba. Anterior, firma de salubritate SC Salubris SA Iaşi, a păţit acelaşi lucru.

Astfel, SC Servicii Publice SA Iaşi a chemat în judecată două instituţii bancare şi le-a cerut magistraţilor din cadrul Judecătoriei Iaşi să oblige băncile, în solidar, la restituirea sumei de 125.450,25 lei, cu titlu de daune.

Cei de la Servicii Publice au menţionat în instanţă că au un contract cu un furnizor de combustibil.

„Pentru luna septembrie a anului 2016, furnizorul a emis o factură fiscală pe 30 septembrie 2016, în valoare totală de 125.450,25 lei, cu termen de scadenţă în 30 de zile de la emitere. Pe 7 octombrie 2016, pe numărul nostru de fax am primit o înştiinţare scrisă din partea furnizorului conform căreia, începând cu data de 3 octombrie 2016, plata facturilor emise în temeiul contractelor în derulare se va face în noul cont, indicat în respectiva adresă. Pe 10 octombrie 2016, am achitat factura ce fusese emisă pe 30 septembrie în contul indicat prin adresa primită", au arătat reprezentanţii SC Servicii Publice SA în faţa instanţei, potrivit Capital.ro.

Conform acestora, în data de 20 octombrie 2016, compania ar fi primit o notificare electronică din partea furnizorului de combustibil, în care se arăta că trebuie să asigure plata pentru a evita neacceptarea cardurilor în staţiile de distribuţie. Cei de la Servicii Publice au spus că efectuaseră plata, dar furnizorul de combuastibil a replicat că nu primise vreun ban.

Astfel, compania ieşeană s-a adresat celor două bănci, solicitându-le returnarea sumei de 125.451,25 lei. Ulterior, firma ieşeană s-a adresat instanţei, în speranţa că îşi va recupera banii. Reprezentanţii celor două bănci au solicitat instanţei respingerea cererii, susţinând că au efectuat transferul pe baza indicaţiilor date de către SC Servicii Publice SA Iaşi. Aceştia au adăugat că există o suspiciune de fraudă şi că recuperarea sumei este de competenţa organelor de urmărire penală.

Taguri articol


12