A trecut în neființă o mare personalitate academică a Constanței

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Rugăciuni neîncetate A trecut în neființă o mare personalitate academică a Constanței
Educație 11 Martie 2018 / 18:18 1624 accesări 0 comentarii

Profesorul universitar doctor emerit Marin Petrișor de la Universitatea „Ovidius“ din Constanţa s-a stins din viață sâmbătă, 10 martie 2018, la vârsta de 85 de ani. Susținea cursuri atât la Facultatea de Teologie, cât și la Facultatea de Litere. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, atât în nume personal, cât și în numele clerului, monahilor și credincioșilor din Arhiepiscopia Tomisului, transmite următorul mesaj de condoleanțe: „A trecut la cele veșnice o personalitate academică de mare ținută, un om minunat, etalon de seriozitate, profesionalism și modestie. Erudiția sa era însoțită de un umor rafinat și de o căldură umană deosebită, cu care știa să-și întâmpine interlocutorul. Și-a închinat întreaga viață cercetării filologice și de teren, cu migala la care te obligă dialectologia, iar opera științifică de excepție ce-i poartă semnătura atestă necesitatea interioară de a-și transmite descoperirile, deseori fascinante. Este o mare pierdere despărțirea de domnia sa și suntem alături de familia îndoliată în aceste momente de grea încercare. Rugăm pe Bunul Dumnezeu să primească sufletul său în comuniunea înțelepților sfinți, a celor ce sunt luminători ai lumii, prin harul Cuvântului lui Dumnezeu“.

Trupul neînsuflețit al profesorului emerit Marin Petrișor va fi depus la Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Ap. Petru și Pavel” din Constanța, ținând cont de faptul că, în perioada 1997-2004, a fost decan al Facultății de Litere a Universității „Ovidius”, care a avut în componență și o Catedră de Teologie.

Astăzi, duminică, 11 martie 2018, trupul neînsuflețit va fi depus la catedrala Arhiepiscopală, iar IPS Teodosie va oficia o slujbă de pomenire.

După aceasta, în mod neîncetat, la căpătâiul profesorului, slujitorii Catedralei vor citi rugăciuni și pagini din Psaltire.

Luni, 12 martie 2018, ora 7.00, IPS Teodosie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, va oficia slujba Sfintei Liturghii, iar de la ora 8.30 va oficia slujba înmormântării. Apoi cortegiul funerar va porni spre București pentru oficierea înhumării.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1988 secunde