A treia seară consecutivă de proteste, după adoptarea OUG privind grațierea

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

A treia seară consecutivă de proteste, după adoptarea OUG privind grațierea

Social 02 Februarie 2017 / 19:38 1300 accesări

Aproximativ zece mii de oameni s-au strâns, joi seara, în Piața Victoriei din Capitală pentru a protesta, fiind nemulțumiți de adoptarea ordonanței de urgență privind modificarea codurilor penale. Este a treia seară consecutivă de proteste. Unii protestatari le-au adus flori jandarmilor. "Ieșim pentru dreptate și pentru un viitor mai bun pentru noi și pentru copii. Cred că oamenii care vin din bună-credință vor fi pașnici. Sunt mulții copii în jur. Sperăm ca premierul să se mai gândescă, să retragă ordonanța. Sperăm la bun simț al conducătorilor", susține un participant la protest.

Miercuri seara, peste 100.000 de oameni au protestat în faţa Guvernului. Mai mulți protestatari, despre care unii manifestanți au declarat că ar fi reprezentanți ai galeriilor, au aruncat cu pietre, petarde, torțe și alte obiecte contondente către jandami, aceștia ripostând cu gaze lacrimogene, patru persoane fiind având nevoie de îngrijirile medicilor.

Ulterior, s-a deschis un dosar, 79 de persoane fiind reținute și conduse către secțiile de poliție în vederea stabilirii identității precum și a gradului de implicare sau vinovăție în ceea ce privește incidentele petrecute la nivelul Capitalei, a informat Jandarmeria Capitalei.

UN BĂRBAT A FOST SCOS DIN MULȚIME

Peste 15.000 de persoane participau, în jurul orei 20.00, la protestul din Capitală, numărul acestora fiind în creștere. Un bărbat a fost scos din mulțime fiind indicat de protestatari ca fiind incitator.

Proteste sunt la această oră și în: Cluj (25.000 de participanți), Sibiu (12.000 de oameni), Timișoara (8.000), Suceava (1000), Bacău- 5.000, Brașov - 5000, 2.500 de oameni în stradă la Craiova, Iași- 5.000, Pitești - 2.000.

UN TAXI A LUAT FOC ÎNTRE ROMANĂ ȘI UNIVERSITATE

Un taxi arde între Piața Romană și Universitate, dar nu se știe exact cauza, dacă a luat foc sau a fost incendiat, a declarat, joi seară, pentru AGERPRES, Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU București. Din primele date, incidentul nu ar avea legătură cu protestul din Piața Victoriei.

La fața locului au fost trimise două autospeciale de stingere, un echipaj SMURD și unul de descarcerare.

APROXIMATIV 80.000 DE PERSOANE PROTESTEAZĂ ÎN FAŢA GUVERNULUI

Aproximativ 80.000 de oameni protestează, la ora 22.00, în fața Palatului Victoria, pentru a trei seară consecutiv oamenii scandând împotriva Guvernului.

În jur de 80.000 de oameni se află în fața Guvernului, protestând față de decizia Executivului de a adopta ordonanța care modifică Codurile Penale.

Doi protestatari, asupra cărora au fost găsite materiale pirotehnice, au fost duși la audieri la secția de poliție.

INCIDENTE LA PROTESTUL DE LA SIBIU: DOI TINERI AU ARUNCAT CU FUMIGENE; AU FOST RIDICAŢI DE JANDARMI

Doi tineri au aruncat cu fumigene în Piaţa Mare din Sibiu, ei fiind luaţi de jandarmi şi duşi la audieri, în vreme ce protestatarii strigă "Fără violenţă".

Doi tineri, despre care se spune că ar face parte din galeria echipei de fotbal Voinţa Sibiu au fost luaţi de jandarmi din mijlocul mulţimii şi duşi la audieri, aceştia fiind bănuiţi că au aruncat cu fumigene. Protestatarii din Piaţa Mare au început să scandeze „Nu aşa!”, „Fără violenţă!”. La ora 22.30 în Piaţa Mare din oraş mai sunt aproximativ 1.000 de protestatari.

ÎN SIBIU, CLUJ NAPOCA ŞI TIMIȘOARA, 45.000 DE OAMENI ÎN STRADĂ

În Sibiu, Timișoara şi Cluj Napoca, numărul protestatarilor s-a dublat pe traseu, fiind peste 12.000 de oameni în stradă la Sibiu, peste 8.000 la Timişoara, în vreme ce la Cluj Napoca, peste 25.000 de oameni scandează împotriva Guvernului.

La Timişoara, protestatarii scandează împotriva Guvernului Grindeanu, cântă imnul României şi melodia lui Călin Goia, solistul de la Voltaj, dedicată României.

Şi la Sibiu s-a dublat numărul protestatarilor, fiind peste 12.000 de oameni în stradă, scandând împotriva Guvernului. Coloana de protestatari se întinde pe mai mulţi kilometri şi ocupă două bulevarde centrale ale oraşului. Potrivit organizatorilor, marşul de joi seara va fi scurtat la jumătate faţă de zilele trecute, urmând ca traseul de peste 20 de kilometri, numit şi Traseul Revoluţiei, să fie reluat în weekend.

La Cluj Napoca sunt peste 25.000 de protestatari, la Suceava – 1.000, la Bacău – 5.000, la Braşov – 5.000, în vreme ce la Craiova protestează aproximativ 2.500 de persoane.

PROTESTUL DIN CAPITALĂ S-A ÎNCHEIAT ÎN JURUL OREI 00.30. APROXIMATIV 80.000 DE OAMENI S-AU ADUNAT ÎN PIAŢA VICTORIEI

Protestul din Capitală s-a încheiat, aproximativ 80.000 de oameni exprimându-şi nemulţumirea faţă de adoptarea ordonanţei de urgenţă privind modificarea codurilor penale în Piaţa Victoriei, pentru a treia seară consecutiv. Doi protestatari, asupra cărora au fost găsite materiale pirotehnice, au fost duși la audieri la secția de poliție.12