A treia victorie pentru baschetbalistele de la CS Phoenix Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În etapa a 4-a din Liga 1 de baschet

A treia victorie pentru baschetbalistele de la CS Phoenix Constanța

Sport 10 Noiembrie 2017 / 20:00 1508 accesări

A treia victorie pentru baschetbalistele de la CS Phoenix Constanța

A treia victorie pentru baschetbalistele de la CS Phoenix Constanța

Vineri după-amiază, în Sala Sporturilor din Constanța, echipa de baschet feminin a Clubului Sportiv Phoenix Constanța a obținut al treilea succes în Liga 1. Într-un meci jucat în devans și contând pentru etapa a 4-a, Phoenix a câștigat fără emoții în fața tinerei formații CS Baschet Teleorman II Alexandria, scor 91-48 (35-21). Scorul pe sferturi a fost 22-7, 13-14, 27-10 și 29-17. Cum adversarele au pus puține probleme, antrenorii Predrag Stanojcic și Dan Constantinescu și-au permis ca în această partidă să ruleze întreg lotul, inclusiv junioarele care au evoluat mai puțin în cele trei partide anterioare.

Au marcat pentru Phoenix: D. Fota 19 puncte, Douglas 12, Kirberg 12, B. Fota 11 (1x3), B. Ivanov 8, A. Ivanov 7, Bogățeanu 6, Crăciun 6, E. Armanu 3, Marcu 3 (1x3), Williams 2, Mocanu 2.

„A fost un meci ceva mai ușor pentru noi. Au jucat toate fetele din lot și am reușit să ne atingem obiectivul. ”, a declarat Denisa Fota.

„S-a văzut că echipa adversă a fost alcătuită numai din junioare. De aceea, antrenorul nostru le-a utilizat și pe junioarele noastre și sunt foarte bucuroasă pentru ele”, a adăugat Bianca Fota, sora geamănă a Denisei.

„Am întâlnit astăzi o echipă mai tânără decât a noastră și de aceea am folosit și noi mai mult junioarele, constănțencele. Avem așteptări mari de la partidele următoare și sperăm ca acest meci să le prindă bine jucătoarelor mai tinere din lot”, a afirmat Cristian Mănăstireanu, prețedintele clubului constănțean.

Tot în Grupa 1, duminică se joacă meciul CSM Târgoviște - Sepsi Sic II Sfîntu Gheorghe, cu începere de la ora 18.00. Rapid București stă, pentru că Phoenix II Galați s-a desființat și s-a retras din campionat, din rațiuni financiare.

După trei etape, CS Phoenix Constanța este lider al clasamentului, cu 7 puncte (trei victorii și o înfrângere), urmată de CSM Târgoviște 4p/2j, Rapid București 3p/2j, CS Baschet Teleorman II Alexandria 3p/3j și Sepsi Sic II Sfîntu Gheorghe 1p/1j. Restanța Rapid București - Sepsi Sic II Sfîntu Gheorghe, din etapa a 2-a, a fost reprogramată pentru data de 14 noiembrie, ora 16.00.

BĂIEȚII DE LA ATHLETIC JOACĂ DUMINICĂ, LA IAȘI

La masculin, în Grupa a 4-a, Baschet Club Athletic Constanța va evolua în deplasare, duminică, de la ora 12.00, cu Politehnica II Iași. Un excelent prilej ca jucătorii antrenați de Alexandru Olteanu și Bogdan Ivanovici, neînvinși până acum, să-și continue seria de victorii în acest campionat și să rămână lideri ai clasamentului.

Celelalte două meciuri din etapa a 4-a a Grupei a 4-a sunt CN „Aurel Vlaicu” București - BCM U FC Argeș II Pitești (duminică, ora 17.00) și Rapid București - Phoenix II Galați (luni, ora 15.30).

Meciuri amânate din primele două etape: BCM U FC Argeș II Pitești - Phoenix II Galați (restanță din etapa a doua, 13 noiembrie, ora 12.00); Phoenix II Galați - Politehnica II Iași (restanță din prima etapă, 18 noiembrie, ora 14.00); Rapid București - Politehnica II Iași (restanță din etapa a doua, 20 noiembrie).

În clasament conduce BC Athletic Constanța, cu 6 puncte din 3 jocuri, urmată de CN „Aurel Vlaicu” București 5p/3j, BCM U FC Argeș II Pitești 3p/2j, Rapid București 2p/2j, Politehnica II Iași 1p/1j și Phoenix II Galați 1p/1j.

Citește și:

BC Athletic Constanța, lider neînvins în Liga 1 de baschet masculin

Succese pentru ambele formații constănțene din Liga 1 de baschet12
Pagina a fost generata in 0.1967 secunde