Absenţe în turneul olimpic de tenis

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Absenţe în turneul olimpic de tenis
Sport 09 August 2008 / 00:00 463 accesări 0 comentarii

Duminică şi luni turneul de tenis îşi va derula confruntările din cadrul primului tur, atît în turneele de simplu, cît şi în cele de dublu. În turneul masculin, cu prima şansă la cucerirea medaliei de aur este creditat proaspătul lider mondial, Rafael Nadal (cotă 2.00). Ibericul este urmat de elveţianul Roger Federer (2.50) şi sîrbul Novak Djokovici (3.50). Competiţia feminină de simplu o are principală favorită la cucerirea titlului olimpic pe americanca Serena Williams (cotă 3.00), urmată îndeaproape de sîrboaica Ana Ivanovici (3.50). Conform caselor de pariuri, următoarele şanse la medalia de aur le au americanca Venus Williams şi rusoaica Dinara Safina (ambele cotă 5.00) şi sîrboaica Jelena Jankovici (6.00).

Americanca Lindsay Davenport, campioană olimpică în 1996 la Atlanta, nu va participa la turneul de simplu de la Jocurile Olimpice de la Beijing, din cauza unei accidentări la genunchiul drept. “Sînt aceleaşi complicaţi la genunchi care au obligat-o să se retragă de la Wimbledon. Lindsay nu are încredere în puterea sa de a juca maxim 11 meciuri cu acest genunchi”, a declarat un purtător de cuvînt al delegaţiei americane. Davenport, în vîrstă de 32 de ani, va evolua însă la turneul de dublu alături de Liezel Huber.

Jucătorul croat Ivo Karlovici, nr. 18 mondial, nu va participa la Jocurile Olimpice, din motive de sănătate, devenind astfel al doilea sportiv din echipa Croaţiei care a renunţat să meargă la Beijing, a anunţat agenţia Hina. Mario Ancici, nr. 26 mondial, a declarat forfait din cauza epuizării. Karlovici, cap de serie nr. 14 la JO, a informat Federaţia Croată de Tenis (HTS) că medicul său de la Miami i-a interzis să participe la JO, unde urma să-l întîlnească în primul tur pe cehul Tomas Berdych. Jucătorul croat a cerut recent HTS să amîne plecarea în China din cauza febrei. Tînărul Marin Cilici (19 ani, nr. 32 mondial) şi Ivan Ljubicici, nr. 51 mondial, vor fi cei doi reprezentanţi ai Croaţiei la Beijing.Pagina a fost generata in 0.1937 secunde