Accident de tren. Sute de persoane rănite

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Accident de tren. Sute de persoane rănite

Externe 05 Octombrie 2018 / 15:32 628 accesări

În jur de 320 de persoane au fost rănite după ce un tren plin care călătorea de la Johannesburg în capitala Pretoria a intrat într-un tren oprit, au anunţat vineri autorităţile Metrorail, relatează Reuters.

Coliziunea, care s-a produs joi seară, la ora locală 17:50 (15.30 GMT), în timpul orei de vârf, s-a soldat cu răni serioase pentru 32 de pasageri, deşi viaţa nu le este pusă în pericol.

"Navetiştii răniţi au fost transportaţi pentru îngrijiri medicale la diferite spitale", a precizat Metrorail într-un comunicat. "O comisie de anchetă va fi formată în curând pentru a stabili cauzele accidentului", a adăugat Metrorail, informează Agerpres.

În luna ianuarie, un accident de tren similar la periferia Johannesburg s-a soldat cu 200 de răniţi.

Africa de Sud are cea mai mare reţea feroviară de pe continent, dar aceasta a fost afectată de managementul necorespunzător şi de investiţiile reduse, care au dus la scăderea numărului de pasageri, deşi călătoria cu trenul rămâne cea mai ieftină formă de transport public, informează Agerpres.

Într-un raport recent, Autoritatea de reglementare în domeniul siguranţei feroviare a precizat că, în anul financiar 2016/17, 495 de persoane au murit în incidente produse pe căile ferate ale ţării, iar 2.079 au fost rănite. Bilanţul morţilor a crescut cu 5% faţă de anul precedent.12
Pagina a fost generata in 0.2863 secunde