Accidentele domestice omoară mai mulți copii decât o boală

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cât de periculoasă poate fi o casă?!

Accidentele domestice omoară mai mulți copii decât o boală

Lifestyle 12 Februarie 2018 / 09:09 691 accesări

Prin prisma meseriei pe care o au, medicii din secțiile de urgențe întâlnesc, zilnic, victime ale accidentelor domestice. Conform statisticilor, anual, mai mulți copii își pierd viețile din cauza accidentelor casnice decât din cauza unor boli grave sau din alte cauze. Din acest motiv, cei mai mulți dintre ei știu mai bine decât noi, ceilalți, care sunt lucrurile și obiectele periculoase pe care nu e bine să le avem în casă sau în preajma copiilor.

Dacă stai să analizezi cu atenție, cu toții avem prin casă obiecte care pot pune în pericol viețile copiilor: cuțite, șurubelnițe, termometre cu mercur, unelte electrice, tot felul de electrocasnice care ne sunt cu adevărat utile etc. Fiecare părinte conștiincios se asigură să-și țină urmașii departe de aceste obiecte periculoase pentru cei mici și, totodată, atât de necesare într-o locuință. Există însă anumite lucruri fără de care orice gospodărie poate funcționa la fel de bine, dar care aduc cele mai multe necazuri și duc la producerea celor mai multe accidente, în opinia medicilor de la urgențe.

Cele mai periculoase lucruri dintr-o casă

Nu te grăbi să spui că nu oricine își permite o piscină în curte și că acest pericol nu vă privește pe tine și familia ta. Un copil mic își poate pierde viața chiar și într-un lighean cu apă, câtă vreme rămâne nesupravegheat în preajma acestuia. Chiar dacă nu ai o piscină, dar ai copii mici, e bine să nu-i lași nici măcar 10 secunde nesupravegheați lângă un recipient plin cu apă, fie că vorbim despre cada din baie, un mic bazin din curte sau o piscinuță pentru micuți.

E adevărat că un aparat de spălare cu presiune face minuni în curățarea pardoselilor și pereților exteriori și nu numai. Însă, în opinia medicilor, aceste unelte sunt extrem de periculoase dacă încap pe mâna micuților năzdrăvani. Uneori, jeturile de apă ale acestor aparate sunt atât de puternice încât pot străpunge pur și simplu pielea celui care îl folosește fără să știe a-l mânui, iar în cazul micuților poate produce răni chiar mai grave de atât. Dacă ai un astfel de apărat în casă, e bine să-l păstrezi într-un loc innaccesibil celor mici.

Dacă ești părintele unui copil mic sau bebeluș, probabil că și în casa voastră există un scaun de masă special și dacă nu, probabil că în curând vei achiziționa unul. Îți vine să crezi sau nu, unii medici din secțiile de urgență consideră aceste mici piese de mobilier periculoase pentru copii.

Taguri articol


12