Aceștia sunt pașii cu care ne putem echilibra viaţa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Aceștia sunt pașii cu care ne putem echilibra viaţa
Lifestyle 11 Iulie 2017 / 16:53 350 accesări 0 comentarii

Lumea începe să se schimbe, iar timpul nu mai înseamnă bani, ci echilibrul nostru atât pe plan interior, cât şi pe plan exterior a devenit prioritar. În fapt, în noua configuraţie socială, viitorul este câştigat nu de cei care au mai mulţi bani, ci de cei care vor deţine echilibrul, este de părere psihologul Alexandru Pleşea, cunoscut opiniei publice drept Antrenorul Minţii. Mai mult decât atât, specialistul afirmă că rapiditatea informațiilor, puterea cunoașterii și capacitățile omului încep din ce în ce mai repede să fie strâns legate, iar în acest context, pentru o alegere corectă şi precisă între informaţii, este nevoie de echilibru. “Toate formele de business, relații, prietenii, colaborări devin împlinitoare dacă partenerii sunt echilibrați mental și mai ales emoțional. Nimeni nu mai face afaceri sau nu mai are relații cu oameni agitați, dezechilibrați, neatenți, pierduți sau prea emoționali, care se stresează din orice. Coloana vertebrală este metafora dorită”, declară psihologul. În opinia acestuia, echilibrul în viaţa noastră apare atunci când reuşim să optimizăm trei funcţii, şi anume: pentru a ne echilibra mintea, avem nevoie de concentrare, non-identificare, vigilență, decizie, raport, scală, memorare şi rapiditate; pentru a ne echilibra emoţiile, avem nevoie de înțelegere, transformare, pozitivitate, non-negativitate, entuziasm şi empatie; pentru a ne echilibra trupul, avem nevoie de nutriție, însănătoșirea și energia organelor, efort fizic susținut şi suplețe.

5 PAȘI SIMPLI Aceste funcţii pot fi optimizate dacă vom urma 5 paşi simpli, pe care ni-i recomandă specialistul. Astfel, vorbim despre voința continuă pentru un scop sau altul; starea de prezență, clipa simțită sau trăită Aici și Acum; pozitivitatea intențională, efortul spre a face bine; admirație pentru natură, faună, floră, cosmos; starea de smerenie pentru tot ce este în jur. Psihologul va susţine, în luna iulie, în 7 oraşe din România, o serie de conferinţe pentru echilibrarea celor 3 funcții, în care va detalia cei 5 paşi necesari pentru a aduce echilibrul în viaţa noastră, sub orice formă a ei: viaţa amoroasă, viaţa de familie, business, parteneriat, relaţia angajator - angajat etc. La Constanța va ajunge pe 26 iulie, la Hotel Ibis. Mai multe detalii despre evenimente - http://alexandruplesea.ro/evolution-tour/.

Taguri articol
Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.2093 secunde