Achiziţia corvetelor, suspendată de Ministerul Apărării. Interesul național, afectat?!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Parchetul Militar, sesizat pentru afectarea interesului naţional Achiziţia corvetelor, suspendată de Ministerul Apărării. Interesul național, afectat?!
Eveniment 11 Ianuarie 2019 / 20:08 285 accesări 1 comentariu

Ministerul Apărării Naţionale a suspendat, prin semnătura secretarului de stat pentru Armamente Andrei Ignat, procedura de achiziţie a celor patru corvete cu care vrea să se doteze Armata Română. În paralel, a fost sesizat Parchetul Militar în legătură cu afectarea interesului naţional în acest caz. Secretarul de stat pentru Armamente din cadrul MApN, Andrei Ignat, l-a informat vineri pe ministrul Gabriel Leş că a suspendat procedura de achiziţie a corvetelor multifuncţionale, se arată într-un comunicat MApN. Motivul este legat de afectarea interesului naţional în cazul acestei achiziţii. "Secretarul de stat a adus la cunoştinţă faptul că Departamentul pentru Armamente, prin semnătura sa, a sesizat Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel, în temeiul unor suspiciuni rezonabile privind derularea în deplină legalitate a procedurii, de natură să afecteze realizarea interesului naţional de securitate în ceea ce priveşte Programul de înzestrare esențial Corvetă multifuncțională", potrivit comunicatului. Un alt motiv care a condus la această decizie este că, la această dată, există un litigiu pe rolul Curţii de Apel Constanţa prin care Şantierul Naval Constanţa S.A., ca parte la „Asocierea dintre Naval Grup Franţa şi Şantierul Naval Constanţa S.A.”, solicită „anularea în tot a HG nr. 48/2018”, act normativ care fundamentează derularea procedurii de achiziţie a corvetelor.

Loading...

1 comentariu

a-mirabilis 08:03:30 / 12 Ianuarie 2019
Meciul se amana ?Mai bine anulati-l.

Lovitura fatala pentru adversarul flotei romane d'Marea Neagra.Dupa atata pregatire ,dotare si provocari care au presupus mari cheltuieli bugetare,de a ramas muritor de foame,adversarul flotei romane a ramas cu ochi-n soare.Nu are challanger !In aceste momente ,,adversarul''realizeaza faptul ca a investit ineficient in aceste ,,meciuri marine''atent mediatizate de presa deontologica.Mai mult, lipsa de challanger pentru ,,adversar'' la M.Neagra va duce la deprofesinalizare marinareasc-militara.Singura salvare a,,adversarului de M.Neagra''pentru mentinerea profesie si specializarii militar -marinaresti a ramas securitatea piciorului podului Azov si ceva deplasari ,,nevinovate ''in M.Mediterana.Problema pentru marina de razboi romaneasca nu este numai aceasta, de noi achizitii,dar nici ce mai pluteste prin porturile militare nu mai sant bagate in seama,retehnologizari,dotari,reparatii capitale anuale nu mai vorbesc de specialisti .

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.1943 secunde