Acord de încetare a focului între Gruparea Hamas şi Israel

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
După escaladarea violențelor din ultimul timp

Acord de încetare a focului între Gruparea Hamas şi Israel

Externe 21 Iulie 2018 / 10:21 539 accesări

Israelul si gruparea Hamas au ajuns la un acord de încetare a focului în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă după o escaladare a violenţelor care s-a soldat cu moartea a patru palestinieni şi a unui soldat israelian, a anunţat un purtător de cuvânt al mişcării islamiste, citat de AFP. "Datorită eforturilor Egiptului şi ale ONU, am ajuns la un acord pentru a reveni la starea de calm de dinainte între ocupaţie şi facţiunile palestiniene", a anunţat Fawzi Barhoum într-un comunicat, conform agerpres.

Este al doilea armistiţiu încheiat între cele două părţi într-o săptămână, într-un context de temeri crescânde privind un nou război. De la 30 martie, palestinienii demonstrează săptămânal în zona frontierei pentru a denunţa blocada israeliană impusă Fâşiei Gaza şi a cere dreptul la revenire al refugiaţilor palestinieni obligaţi să-şi părăsească pâmânturile în 1948, când a fost creat statul Israel.

Cel puţin 149 de palestinieni au fost ucişi de armata israeliană şi peste 4.000 au fost răniţi prin împuşcare de la această dată, notează AFP12
Pagina a fost generata in 0.2295 secunde