Acord între Rusia și Ucraina pentru reluarea exporturilor de cereale prin Marea Neagră

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Acord între Rusia și Ucraina pentru reluarea exporturilor de cereale prin Marea Neagră

Externe 23 Iulie 2022 / 10:04 654 accesări

Reprezentanții Moscovei și Kievului au semnat, vineri după-amiază la Istanbul, acordul care are drept obiectiv deblocarea exporturilor de cereale prin porturile ucrainene, blocate de la începutul războiului.Delegația ucraineană a fost condusă de ministrul Infrastructurii, Oleksandr Kubrakov, în timp ce din partea Rusiei a participat Ministrul Apărării, Serghei Şoigu.

Documentele au fost semnate și de președintele Turciei, Recep Erdogan, și de secretarul general alONU, Antonio Guterres. Acordul prevede reluarea exporturilor de cereale din Ucraina prin porturile sale de la Marea Neagră, iar pentru Rusia oportunitatea de a arăta că nu folosește alimentele ca armă și o reducere a barierelor la exporturile de grâne şi îngrăşăminte.

Totuși, oficialii de la Kiev au precizat că acordul încheiat nu a fost semnat în mod direct cu Rusia, ci cu Turcia și ONU, iar Rusia va semna un acord în oglindă.

După anunțarea faptului că cele două țări au ajuns la un acord pentru a pune capăt blocadei a fost înregistrată o scădere notabilă a prețurilor.

Sursă: BizidayŞtiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1177 secunde