Acte importante! Ce trebuie să faci pentru vânzarea unei case

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Acte importante! Ce trebuie să faci pentru vânzarea unei case

Social 04 Aprilie 2019 / 15:40 779 accesări

Vânzarea unei case poate fi o adevărată provocare în vremurile actuale. Cei care dictează ce se întâmplă în domeniul imobiliar sunt cumpărătorii care au de unde alege și, prin urmare, nu se grăbesc să ia o decizie. Sunt mai atenți la detalii, la cum arată apartamentul respectiv, zonă în care este amplasat, îi analizează pe potențialii vecini etc. În această situație, proprietarul trebuie să își facă bine temele astfel încât să poată încheia tranzacția.

Iată actele de care ai nevoie pentru a vinde o proprietate.

1. Act de dobândire a imobilului ( în original)

Este documentul care demonstrează dreptul de proprietate asupra imobilului. Acesta poate fi: contract de vânzare cumpărare; contract de construire; certificat de moștenitor; contract de donație; contract de împrumut.

2. Certificat fiscal

Proprietarul trebuie să fie cu impozitele achitate la zi, iar certificatul fiscal demonstrează acest lucru. În plus, documentul dezvăluie dacă persoană respectivă figurează pe rolul administrației financiare cu imobilul. Acest certificat este obținut de la Direcția Taxe și Impozite Locale sau de la Primăria localității unde se află locuința. Documentul trebuie să clarifice următoarele lucruri esențiale: numele corect al proprietarului sau proprietarilor; adresă corectă a locuinței; suprafața de teren aferentă.

Este important de știut următorul lucru: certificatul fiscal nu trebuie să fie mai vechi de 3 zile. Pentru validarea să, trebuie adus la notariat cu o zi înainte de autentificarea contractului de vânzare cumpărare apartament.

3. Dovada intabulării imobilului

Prin acest document se demonstrează înscrierea în Cartea Funciară. Aceast act se încheie la judecătorie sau la Agenția Națională (sau Oficiul) de Cadastru și Publicitate Imobiliară.12
Pagina a fost generata in 0.1802 secunde