Acționarii Liberty Media au aprobat cumpărarea Formulei 1

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Acționarii Liberty Media au aprobat cumpărarea Formulei 1

Sport 18 Ianuarie 2017 / 16:32 595 accesări

Acționarii Liberty Media au aprobat marți cumpărarea Formulei 1, care urmează acum să primească acordul Federației Internaționale de Automobilism (FIA) pentru a deveni definitivă, a anunțat grupul american într-un comunicat. În cadrul unei Adunări Generale extraordinare, desfășurată la sediul grupului din Englewood (Colorado), acționarii și-au dat acordul pentru realizarea acestei tranzacții de 8 miliarde dolari, care a fost anunțată în luna septembrie și în urma căreia unul dintre cel mai urmărite sporturi de pe planetă a trecut sub controlul grupului patronat de miliardarul John Malone.

Liberty Media va înființa o nouă entitate denumită Formula One Grup, care va gestiona activitățile și drepturile disciplinei supreme din sportul automobilistic, care aduce organizatorilor săi aproximativ 1,8 miliarde de dolari pe an. Grupul american anunțase deja, la jumătatea lunii decembrie, că a primit acordul autorităților pentru concurență și a strâns sumele necesare achiziției, care urmează să fie finalizată până la sfârșitul lunii martie.

Liberty Media a cumpărat Formula 1 de la fondul de investiții CVC Capital Partners, care controla competiția prin intermediul unui holding denumit Delta Topco, în colaborare cu britanicul Bernie Ecclestone, cel care a făcut în ultimii 30 de ani din Formula 1 una dintre disciplinele sportivele cele mai rentabile din lume. Ecclestone, în vârstă de 86 ani, urmează să-i consilieze pe noii acționari în următorii trei ani, în timp ce conducerea Formula One Group urmează să fie preluată de Chase Carey, cel care a lucrat mult timp pentru un alt magnat media, Rupert Murdoch. Experiența lui Ecclestone va fi utilă în special în negocierile pentru un nou acord cu echipele de Formula 1 asupra repartizării profiturilor, actualul contract urmând să expire în 2020.

Următoarea ediție a Campionatului Mondial de Formula 1 va debuta pe 26 martie, la Melbourne, cu Marele Premiu al Australiei.

Citește și:

Bottas îl înlocuiește pe Rosberg la Mercedes

Franța revine în Formula 1 peste doi ani

Formula 1, șocată de retragerea lui Rosberg

Nico Rosberg şi-a anunţat retragerea din Formula 1, la doar 31 de ani!

Hamilton ar putea fi pedepsit de Mercedes după ce a ignorat ordinele de echipă

Nico Rosberg este noul campion mondial din Formula 1

Rosberg și Hamilton își dispută titlul mondial în ultima cursă a sezonului

Marele Premiu de Formula 1 al Germaniei lipsește din calendarul sezonului 2017

Jenson Button se retrage din Formula 1 după Marele Premiu de la Abu Dhabi

Marele Premiu de Formula 1 al Canadei va avea loc și anul viitor

Malaezia renunță din 2018 la Marele Premiu de Formula 1

Cerul Braziliei a plâns la retragerea lui Massa din Formula 1

Taguri articol


12