Acțiune de control în toate unitățile de prelucrare a țițeiului din țară

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Acțiune de control în toate unitățile de prelucrare a țițeiului din țară

Social 29 August 2016 / 09:28 627 accesări

Inspecția Muncii va iniția, începând cu data de 29 august 2016, o acțiune de control în toate unitățile de prelucrare a țițeiului din țară, a declarat pentru AGERPRES, Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

Potrivit acestuia verificarea ar putea dura două săptămâni și va viza controlul relațiilor de muncă și al securității și sănătății la locul de muncă. Inspecția Muncii a decis să desfășoare acțiunea de control în urma accidentului grav de la Petromidia pentru a preveni asemenea cazuri.

Conform unui comunicat al instituției, remis recent AGERPRES, Inspecția Muncii a demarat o anchetă pentru a stabili cauzele incendiului de luni de la rafinăria Petromidia Năvodari.

Conducerea Inspecției Muncii a instituit o comisie, din care fac parte inspectori de specialitate, care vor verifica dacă au fost încălcate reglementările legale, vor stabili cine poartă răspunderea pentru producerea accidentului, măsurile care se impun în vederea prevenirii altor situații similare și, de asemenea, au sarcina de a determina caracterul accidentului, în conformitate cu prevederile Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii securității și sănătății în muncă nr. 319/2006, aprobate prin H.G. nr. 1425/2006, cu modificările și completările ulterioare.

Procurorii din Constanța au deschis dosar penal având ca obiect incendiul produs la începutul săptămânii trecute la Rafinăria Petromidia Năvodari, soldat cu un mort și trei răniți.12
Pagina a fost generata in 0.2647 secunde