Acțiune de donare de sânge la 23 August! Uite când!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Acțiune de donare de sânge la 23 August! Uite când!

Sănătate 20 Martie 2019 / 17:14 778 accesări

Un grup de voluntari din localitatea 23 August, organizează o acțiune de donare de sânge în colaborare cu Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, Primăria Comunei 23 August și Școala Gimnazială ”George Coșbuc” din localitate, sâmbătă, 23 martie între orele 8.30 și 13.30.

”Sunt așteptate toate persoanele sănătoase din localitatea 23 August și localitățile învecinate care doresc să îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional”, potrivit CRTS Constanța. ”Vă așteptăm sâmbătă 23 martie la Școala Gimnazială ”George Coșbuc” din localitatea 23 August cu un act de identitate valabil, între orele 8.30 și 13.30.

CINE POATE DONA / BENEFICII PENTRU DONATORI

”Pot dona persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani, cu greutatea peste 50 kg, care nu au suferit de hepatită, TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat, boli de inimă”, potrivit specialiștilor CRTS. Persoanele de peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă sau neurologice. Cu două zile înainte de donare, este interzis consumul de băuturi alcoolice! ”Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază la cerere de: 7 tichete de masă pentru produse alimentare; o zi liberă la locul de muncă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, o zi de scutire în ziua donării în cazul elevilor, studenților și militarilor; decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu/reședință înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge”, potrivit CRTS Constanța. Conducerea CRTS mulțumește anticipat tuturor celor care vor contribui la salvarea vieților, prin donarea de sânge. ”Sângele este un dar ce nu poate fi înlocuit! Este nevoie de mai mulți donatori! Cheamă-ți și prietenii! Mulțumim anticipat celor care vor contribui la salvarea de vieți omenești!”, este mesajul transmis de oficialii CRTS.12
Pagina a fost generata in 0.1659 secunde