Acțiune pentru donare de sânge

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Acțiune pentru donare de sânge
Sănătate 20 Noiembrie 2016 / 15:10 880 accesări 0 comentarii

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, Spitalul Municipal Medgidia și Primăria Municipiului Medgidia organizează sâmbătă 26.11.2016, între orele 08.30- 13.30, o acțiune de donare de sânge.

Sunt așteptate toate persoanele sănătoase din Municipiul Medgidia și localitățile învecinate care doresc să îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional.

Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18-65 de ani,cu greutatea peste 50 kg, care nu au suferit de hepatită,TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat, boli de inimă.

Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidența cu boli de inimă sau neurologice.

Cu două zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice!

În ziua donării se recomandă un mic dejun ușor și minim 500 ml lichide.

Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază la cerere de:

- 7 tichete de masă pentru produse alimentare;

- o zi liberă la locul de muncă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, o zi scutire de la frecvență în ziua donării în cazul elevilor, studenților și militarilor;

- decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu / reședința înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge.

Donatorii sunt așteptați 26.11.2016 la Spitalul Municipal Medgidia, cu un act de identitate valabil, între orele 08.30-13.30.Pagina a fost generata in 0.1858 secunde