ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR DE LA TRANSPORTURI

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR DE LA TRANSPORTURI

Eveniment 30 Iulie 2018 / 07:34 2125 accesări

În urma acțiunilor din ultima săptămână, polițiștii de la transporturi au întocmit 98 de dosare penale și au aplicat peste 100 de sancțiuni contravenționale, pentru fapte ilicite comise în zona gărilor, porturilor și aeroporturilor.

În perioada 20 - 26 iulie a.c., sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi a Poliției Române, polițiștii de la transporturi au acționat pentru siguranța transporturilor aeriene, navale și feroviare, verificând 195 de obiective (aerogări, obiective economice, rute feroviare și navale) și au patrulat în 386 de stații de cale ferată și în 391 de trenuri de călători.În urma acțiunilor, polițiștii au depistat 9 urmăriți la nivel național, precum și 4 minori lipsiți de supraveghere, care au fost predați familiilor sau internați în centrele de plasament.

În perioada 18-25 iulie a.c., polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța au executat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii contrabandei cu produse din tutun și cu produse petroliere sau derivate. În fapt, polițiștii S.R.P.T. Constanța, în urma unor percheziții, au indisponibilizat 219.040 de țigarete, susceptibile a proveni din contrabandă, 128 de cartușe de vânătoare, 6 proiectile și 1 kilogram de alice, pentru confecționarea muniției artizanale, 11.750 de litri de produs petrolier, cu miros specific de motorină, 100 de litri de produs finit (ulei de la motorul navelor), aproximativ 100 de recipiente din plastic și tablă, cu miros specific de produs petrolier.

De asemenea, au fost indisponibilizate 24 de autoturisme, aproape 120.000 de lei şi 99.550 de euro, 18 plase și 34 de unelte de pescuit, în lungime totală de peste 1.400 de metri, 238 de litri de alcool, 5.360 de kg. de porumb, 2 ambarcațiuni și 9 motoare de ambarcațiuni, pentru care persoanele percheziționate nu au putut prezenta documente legale de proveniență.

La aceste activități au participat şi poliţişti ai Serviciului de Intervenţii şi Acţiuni Speciale al Poliţiei Române, de la Transporturi Maritime, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean și Gărzii de Coastă Constanța, polițiști de la transporturi din Galați, București și Craiova, dar și specialiști ai D.G.A. Constanța, precum și jandarmi.

Taguri articol


12