Activitate militară non-stop în Marea Neagră, timp de 5 zile

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
„Sea Shield 18“, misiune îndeplinită!“

Activitate militară non-stop în Marea Neagră, timp de 5 zile

Eveniment 13 Mai 2018 / 16:58 723 accesări

Aproximativ 1.000 de mile marine parcurse, 2.300 de militari români și străini implicați, exerciții militare desfășurate 24 de ore din 24, timp de 5 zile. cam acesta este tabloul misiunii „Sea Shield 18“, care s-a desfășurat în perioada 7-11 mai, în Marea Neagră.

Exercițiul multinațional Sea Shield 18 este cel mai mare exercițiu planificat, organizat și condus de Forțele Navale Române și a cuprins proceduri standard NATO de luptă pe toate mediile de acțiune, terestru, aerian și maritim. Sea Shield s-a desfășurat conform unui scenariu bazat pe o situație geopolitică fictivă și a avut ca participanți peste 2.300 de militari români și străini (americani, britanici, bulgari, greci, spanioli, turci și ucraineni), 21 de nave militare, 10 aeronave de luptă și un submarin.

Forțele Navale Române au participat cu două fregate, două corvete, două nave purtătoare de rachete, două dragoare maritime, două detașamente mobile de lansare rachete, nave auxiliare și scafandri de luptă, Forțele Aeriene Române au asigurat secvențele de luptă împotriva amenințărilor aeriene cu trei aparate de zbor MiG 21 Lancer și, în premieră, Forțele Terestre Române au participat cu un detașament de infanteriști de la Brigada 9 Mecanizată Mărășești.

Turcia a participat cu un submarin, o fregată, o navă de patrulare, un avion de cercetare MPA P 235, Bulgaria cu corveta BGS Bodri, SUA cu un avion de patrulare MPA P 8 Poseidon, Marea Britanie a participat cu trei aeronave Typhoon, iar Grecia cu ofițeri de stat major. Totodată, Comandamentul Maritim Aliat al NATO (MARCOM) a fost reprezentat de către Gruparea navală permanentă SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group), care desfășoară activități specifice, în Marea Neagră, din data de 1 mai și din componența căreia face parte și fregata românească „Regele Ferdinand“. „Nava noastră militară va ridica ancora sâmbătă, 12 mai, pentru a continua misiunea alături de celelalte nave din grupare (distrugătorul britanic HMS Duncan, fregata bulgărească BGS Drazki, fregata spaniolă SPS Victoria și fregata turcească TCG Gemlik) și se întoarce luni, 21 mai, în Portul Militar Constanța“, se precizează într-un comunicat al Forțelor Navale.12
Pagina a fost generata in 0.1782 secunde