Activitatea din administrațiile publice va fi blocată!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Legea salarizării bugetarilor nu mulțumește niciodată pe toată lumea

Activitatea din administrațiile publice va fi blocată!

Administrație 22 Mai 2017 / 17:14 2212 accesări

S-o fi schimbat Guvernul, dar problemele tot aceleași sunt. Se pare că Legea salarizării bugetarilor nu va mulțumi niciodată pe toată lumea, indiferent de culoarea politică și interesele Executivului. Așa se face că, exact în ziua în care actul normativ care stabilește grilele de salarizare pentru cei care lucrează în sistemul public a intrat în dezbatere în Senat, sindicaliștii din administrația publică au anunțat că vor face grevă, nemulțumiți fiind de anumite prevederi din proiectul legislativ.

ACTIVITATE BLOCATĂ

Președintele Sindicatului Național al Funcționarilor Publici (SNFP), Sebastian Oprescu, a anunțat că de miercuri, 24 mai, angajații din administrația publică vor înceta lucrul, oamenii fiind nemulțumiți că în Legea salarizării unitare nu a fost introdusă o grilă pentru funcționarii din acest domeniu. SNFP anunță că la protestul de miercuri vor participa peste 120.000 de oameni. Mai mult, sindicaliștii spun că, săptămâna următoare, este posibil să fie organizat un miting de amploare. Totul depinde, însă, de forma în care legea va intra în dezbatere în Camera Deputaților, care este for decizional în acest caz. „Actuala forță politică aflată la putere sfidează Constituția României, exclude din Legea salarizării categoria administrației publice locale, sfidează legea privind statutul funcționarilor publici, care prevede că salarizarea se face prin lege, nu prin decizii ale Consiliului Local sau Județean. Cu toate că am încercat să corectăm aceste derapaje, mesajul nostru e că, fără proteste, nu se poate corecta această lege. Suntem nemulțumiți de faptul că nu a fost introdusă o grilă de salarizare pentru funcționarii din administrația publică”, a declarat Sebastian Oprescu.

GRILELE PENTRU FUNCȚIONARII DIN ADMINISTRAȚIE DISPAR

Amintim că, în forma în care legea a intrat în Parlament, grilele de salarizare pentru personalul din administrația publică au fost eliminate. Responsabilitatea stabilirii lefurilor pentru funcționari revine, potrivit actului normativ, liderilor de administrații publice. Legea salarizării unitare a fost dezbătută și votată luni, 22 mai, în plenul Senatului. După ce va trece de acest for, legea va intra în dezbatere în Camera Deputaților, care va lua decizia finală. Ultimul cuvânt îi aparține președintelui Klaus Iohannis, care trebuie să promulge această lege. Dacă totul va merge conform planurilor, legea va intra în vigoare, cel mai probabil, de la 1 iulie. Este puțin probabil, însă, că sindicaliștii nu se vor revolta, dacă nu vor fi luați în seamă.



12
Pagina a fost generata in 0.3271 secunde