Actualul sezon handbalistic din România nu se mai încheie pe teren

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Handbal

Actualul sezon handbalistic din România nu se mai încheie pe teren

Sport 13 Mai 2020 / 09:10 2593 accesări

Dacă Federaţia Română de Volei a oficializat încheierea sezonului 2019-2020 imediat după instituirea stării de urgenţă în ţara noastră, Federaţia Română de Handbal a dorit ca întrecerile interne din actualul sezon să se încheie pe teren. Însă acest lucru nu va mai fi posibil, după ce Federaţia Europeană de Handbal a solicitat ca până la 1 iunie să fie anunţate numele echipelor campioane.

În urma videoconferinţelor consultative organizate de FRH cu reprezentanţii cluburilor de handbal s-a votat pentru încheierea sezonului, dar şi pentru eliminarea regulii cu trei jucători extracomunitari la masculin.

Cluburile constănţene masculine au postat pe paginile oficiale de Facebook următoarele mesaje:

„După şedinţa cu şefii EHF s-a decis ca sezonul actual să nu se mai reia. Pe 18 mai urmează decizia oficială, atunci se vor anunţa echipele calificate în cupele europene, dar şi cele care retrogradează/promovează.

Ne pare extrem de rău că se termină aşa, am fi dorit să mai câştigăm câteva meciuri pentru voi în acest sezon, chiar dacă nu aţi fi putut asista la ele din tribune. În continuare, sperăm să reluăm pregătirea cât mai repede şi să ne revedem curând cu voi. Vă ţinem la curent cu toate informaţiile oficiale pe care le vom mai primi. Hai, Constanţa!” - HC Dobrogea Sud Constanţa.

„Sezonul actual la handbal nu se mai reia! FRH a fost într-o videoconferință care anunță mai mult ca sigur acest deznodământ! Pe 18 mai urmează decizia oficială!

Lucrurile au rămas neclare și în privința promovării. La 18 mai vor fi anunțate și echipele calificate în cupele europene” - Clubul Sportiv Medgidia.

Decizia oficială în privinţa închiderii stagiunii 2019-2020 va fi adoptată la 18 mai, în şedinţa Consiliul de Administraţie al FRH.12