Acuzații grave! Directorii ABADL, urmăriți penal!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Afacerile cu plaje, sub lupa procurorilor

Acuzații grave! Directorii ABADL, urmăriți penal!

Justiție 10 Iunie 2016 / 12:25 2554 accesări

George Daniel Papari

George Daniel Papari

Directorul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral (ABADL), George Daniel Papari, a intrat în vizorul Direcției Naționale Anticorupție. Acesta este cercetat pentru abuz în serviciu și conflict de interese. Alte trei persoane sunt vizate de investigația DNA. Este vorba despre un om de afaceri, managerul unei societăți comerciale și un director tehnic din ABADL. George Daniel Papari este acuzat, printre altele, că în anul 2016 și-ar fi îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu și ar fi inclus un subsector de plajă pe lista celor scoase la licitație. Amănunte despre dosar citiți în pagina Eveniment.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) îl cercetează pe directorul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral (ABADL), George Daniel Papari, sub acuzațiile de abuz în serviciu și conflict de interese. În același dosar mai sunt anchetați Marwan Duhair, administratorul unei societăți comerciale, managerul firmei respective, Ioana-Roxana Craioveanu, dar și Maria-Otilia Antonaru, director tehnic Resurse de Apă și Planuri de Management în cadrul ABADL. Potrivit anchetatorilor, "în cursul anului 2013, suspectul Papari George Daniel, în calitate de director al ABADL, a închiriat unei societăți comerciale administrate de tatăl său un sector de plajă cu suprafața de 6.203 mp din stațiunea Mamaia, iar în perioada 2013 - 2015, a încheiat trei acte adiționale la același contract", precizează procurorii DNA într-un comunicat de presă.

Procurorii DNA Constanța îl mai acuză pe George Daniel Papari că, în aprilie 2016, și-ar fi îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu și ar fi dispus constituirea unui nou subsector de plajă care anterior fusese utilizat de instituția menționată pentru trecerea utilajelor necesare întreținerii plajelor. Apoi, acesta ar fi dispus includerea suprafeței în lista subsectoarelor libere de plajă, aceasta fiind scoasă la licitația publică organizată de instituție la data de 29 aprilie 2016. Conform anchetatorilor, în contextul prezentat, "Maria-Otilia Antonaru, în calitate de funcționar în cadrul ABADL, la instigarea suspecților Duhair Marwan și Craioveanu Ioana-Roxana, a folosit informații ce nu sunt destinate publicității și a permis celor doi suspecți accesul la date legate de organizarea și desfășurarea licitației publice organizate de către instituția menționată la data de 29 aprilie 2016, în scopul obținerii, de către aceștia, a unor foloase necuvenite reprezentate de sporirea șanselor de câștigare a licitației prin utilizarea informațiilor în detrimentul celorlalți participanți", mai arată DNA în documentul citat.

Procurorii mai susțin că, în martie 2016, Marwan Duhair ar fi pretins de la un administrator de firmă foloase patrimoniale. Mai exact, ar fi vorba despre încheierea unui contract de asociere sau închiriere între societățile administrate de aceștia pentru obținerea unui punctaj mai mare la licitația organizată la data de 29 aprilie 2016 privind subsectorul nou constituit. Conform DNA, Marwan Duhair ar fi afirmat "că are influență asupra lui George Daniel Papari și că îl poate determina să asigure constituirea unui nou subsector de plajă, scoaterea la licitație și obținerea acestuia de către respectivul administrator", precizează DNA.

Și acuzațiile DNA nu se opresc aici. Procurorii spun că, în cursul lunii aprilie 2016, Marwan Duhair l-ar fi determinat, prin constrângere, pe un alt administrator de firmă să nu continue demersurile procedurale pentru participarea la licitația publică organizată la data de 29 aprilie 2016 de ABADL privind închirierea subsectorului respectiv. Marwan Duhair este anchetat pentru trafic de influență, deturnare a licitațiilor publice și instigare la infracțiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

Reprezentanții instituției au refuzat să comenteze situația. ”E o anchetă în curs de desfășurare, iar documentele sunt puse la dispoziția oricărui organ de control. În cazul de față, toate hârtiile sunt puse la dispoziția DNA-ului”, a declarat purtătorul de cuvânt al ABADL, Marieta Iorga.12
Pagina a fost generata in 0.1801 secunde