Acuzații grave... marca Edward Snowden

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Acuzații grave... marca Edward Snowden

Externe 14 Martie 2016 / 16:53 663 accesări

Fostul colaborator al Agenției de Securitate Națională a SUA (NSA) Edward Snowden, cunoscut pentru dezvăluirea unor programe globale de spionaj electronic ale serviciilor secrete americane, a subliniat într-un interviu acordat postului spaniol de televiziune La Sexta că ”spionajul, inclusiv cel care vizează populația, a devenit astăzi mai agresiv și mai invaziv față de cum era odată”, consemnează agenția EFE, citată de Agerpres. În interviul dat din Rusia, unde i s-a oferit refugiu pentru a nu ajunge pe mâna justiției americane, Snowden a menționat că ”nu doar serviciile secrete ale SUA apelează la metode de supraveghere masivă, ci și altele, cum ar cele din Marea Britanie, Franța, Germania sau Spania, pentru că acest spionaj este ieftin, ușor și util”.

În opinia fostului agent american, ”terorismul este doar pretextul pentru a justifica această supraveghere pe scară extinsă. Este vorba de manipulare diplomatică, spionaj economic și control social. Este vorba de putere și nu există nicio îndoială că supravegherea în masă sporește puterea Guvernului”. În acest context, el a amintit că rezultatul unei investigații cerute chiar de președintele Barack Obama a relevat că acest tip de supraveghere nu a fost eficient în combaterea terorismului. ”Și-au dat seama că acest tip de programe nu a împiedicat vreodată un atac terorist. Mai mult decât atât, niciodată nu a evidențiat ceva diferit în vreo investigație teroristă în SUA”, a mai argumentat Snowden, subliniind că ”atunci când culegi toate informațiile nu mai înțelegi nimic”.

Întrebat despre posibilitatea de a se întoarce în SUA, el a spus că a încercat să ajungă la un acord cu autoritățile americane, pentru a i se garanta un proces corect. ”Dar răspunsul primit din partea Guvernului de la Washington a fost o scrisoare în care promit că nu or să mă tortureze”, a susținut fostul agent american.

Citește și:

22.000 de recruţi jihadişti, deconspirați de un fost membru SI

„SUA și Marea Britanie au spionat forțele aeriene israeliene“

Proiectul de lege din Marea Britanie privind supravegherea este... periculos

SUA se mobilizează în fața teroriștilor

Edward Snowden, criticat de Șeful CIA în contextul atentatelor teroriste din Paris

Guvernele cer din ce în ce mai multe date de la Facebook

Nou acord UE - SUA privind transferul de date, în trei luni

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.4571 secunde