Acuzații împotriva unei mame internate cu copilul său. Ce spun autoritățile!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Acuzații împotriva unei mame internate cu copilul său. Ce spun autoritățile!

Social 15 Februarie 2016 / 15:05 1311 accesări
Purtătorul de cuvânt al DGASPC Constanța, Roxana Onea: ”Nu avem ce să anchetăm. Nu putem decât să monitorizăm cazul, în colaborare cu autoritatea locală”.

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Constanța, Roxana Onea: ”Nu avem ce să anchetăm. Nu putem decât să monitorizăm cazul, în colaborare cu autoritatea locală”.

Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Constanța analizează un caz petrecut, weekend-ul trecut, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ”Sf. Apostol Andrei” (SCJU) Constanţa. Specialiștii de la Protecția Copilului au fost chemați la Clinica de Pediatrie, unde una din mămicile internate a fost acuzată că și-a neglijat și și-a bătut copilul bolnav. Femeia de 20 de ani este din Dorobanţu și a ajuns la spital cu copilul ei în vârstă de 3 luni deoarece acesta are rinofaringită. S-ar părea că sâmbătă, 13 februarie, tânăra mamă ar fi plecat aproximativ două ore, timp în care l-ar fi lăsat pe cel mic în grija celorlalte două colege de salon. ”A lipsit două ore pentru că i s-a internat o mătușă, făcea dializă”, a declarat, pentru ”Telegraf”, purtătorul de cuvânt al DGASPC Constanța, Roxana Onea. Acest lucru nu a fost însă pe placul uneia din cele două mame, adaugă Onea. ”Când mama copilului s-a întors, una din femei a reclamat că bebelușul era puțin agitat, ea (mama copilului - n.r.) l-a luat în brațe, a încercat să îl liniștească și i-ar fi tras o palmă la fund”, a spus Onea. Atât cealaltă mămică aflată în salon, cât și cadrele medicale nu confirmă însă spusele femeii care aduce acuze. ”Cealaltă femeie internată în salon spune că este o mamă bună și că, deși este tânără, se îngrijește corespunzător de copil, lucru confirmat și de cadrele medicale. Cei de la Primăria din Dorobanțu, unde locuiește mama copilului împreună cu părinții ei, au spus că e o familie liniștită, care nu creează probleme în comunitate”, potrivit purtătorului de cuvânt al DGASPC Constanța. După ce tânăra mamă din Dorobanțu se va externa împreună cu bebelușul, cazul va rămâne în monitorizare la autoritatea locală, mărturisesc reprezentanții DGASPC Constanța. ”Nu avem ce să anchetăm. Nu putem decât să monitorizăm cazul, în colaborare cu autoritatea locală. Reprezentanții Primăriei au spus că vor merge și acasă la familie, unde vor face o anchetă”, a precizat Roxana Onea.12
Pagina a fost generata in 0.1735 secunde