Adevărul despre veniturile medicilor!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Societatea Națională de Medicina Familiei: Adevărul despre veniturile medicilor!
Sănătate 02 Martie 2018 / 15:04 770 accesări 2 comentarii

Reprezentanții Societății Naționale de Medicina Familiei prezintă punctul lor de vedere față de veniturile medicilor. Astfel: "Se afirmă de mai mult timp în presă şi în spațiul public faptul că veniturile medicilor vor creşte foarte mult. De ieri aceste măriri s-au aplicat.

Dorim să precizăm că ne bucurăm pentru colegii noştri din spitale şi din ambulatoriile integrate ale spitalelor, iată că se întâmplă un lucru firesc pentru jumătate dintre medicii României.

Este necesar să precizăm însă că de aceste creșteri salariale beneficiază doar medicii din sistemul bugetar, NU TOŢI medicii așa cum repetat se afirmă de ieri dimineață.

Veniturile medicilor de familie şi ale medicilor din cabinetele independente din ambulatorul de specialitate, ca și asistenții medicali din aceste segmente ale sistemului medical, nu beneficiază de măriri, deşi fac parte din sistemul public de sănătate.

Din circa 40.000 de medici care lucrează în contract cu casele de asigurări de sănătate, circa 11.256 sunt medici de familie şi încă aproximativ 10.000 sunt medici din cabinetele independente din ambulatorul de specialitate. Adică, aproximativ jumătate din medicii din sistemul public nu vor fi beneficiari ai acestor măriri de venituri, cum nici asistentele lor nu vor putea beneficia de venituri similare colegilor din ambulatorul integrat al spitalelor.

Pentru 2018 a fost operată o creştere a venitului cabinetelor de 15-17%, dar aceasta va fi consumată majoritar de creşterea preţului la utilităţi, telefon, redevenţe etc, toate calculate în funcţie de cursul euro. Fiscalitatea din anii 2016 şi 2017 a fost, de asemenea, extrem de severă pentru cabinetele noastre şi încă plătim sume consistente aferente anilor precedenţi.

Finanţarea medicinei de familie a rămas, ca pondere, la 5,88% din bugetul sănătăţii. Din acest procent se acoperă cheltuielile necesare funcţionării cabinetelor, taxe, impozite şi venitul a 11.256, de medici de familie, aproximativ 16.000 de asistenţi medicali, dar şi alt personal angajat.

Pentru veniturile medicilor şi asistentelor din aceste paliere ale sistemului public de sănătate NU există măriri prevăzute de bugetul din acest an, după cum nu au fost nici în anii precedenţi.

Toate aceste precizări sunt necesare pentru a nu crea şi mai multe tensiuni datorate acestui dezechilibru din sistemul medical.

Taguri articol
Loading...

2 comentarii

unu 10:23:16 / 03 Martie 2018
hmm

salariile sunt exorbitante si la ora actuala, traim in Ro, nu sunteti singurii intelectuali.... reversul este ca nesimtirea, incomtententa raman in continuare, indif de cuantumul salariului.... platit de noi, cei dispetuiti de voi in fiecare zi in spitale !

Cicu 11:16:28 / 03 Martie 2018
E normal doar au votat in masa PSD

Daca merita nu conteaza, majoritatea doctorilor isi racoleaza clientii din spital si ii taraie prin cabinetele private pe unde sunt angajati, doamne fereste sa ajungi sa ai probleme de sanatate. Spaga e inca la putere in toate spitalele din Romania, treaba asta cu slalariile marite e o gluma buna foarte multi medici au venituri extra din ceea ce fac nu cred ca sta vreunul in salariu (doar daca e inapt).

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.1856 secunde