Adio, lucrări edilitare fără cap! Reguli stricte pentru toate picamerele

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Regulament pentru săpături și reparații pe domeniul public

Adio, lucrări edilitare fără cap! Reguli stricte pentru toate picamerele

Administrație 30 Iunie 2017 / 17:40 594 accesări

S-a zis cu lucrările și săpăturile interminabile care ajunseseră printre tradițiile de seamă ale Constanței. Nici bine nu se asfaltează într-un loc că a doua zi se sparge covorul asfaltic pentru a se remedia avariile la rețelele de utilități. Pentru a scăpa de această situație, consilierii locali au adoptat, în ședința ordinară de vineri, 30 iunie, un regulament ce stabilește toate normele pe care trebuie să le respecte cei care, din varii motive, derulează lucrări pe domeniul public. Documentul cuprinde toate regulile pe care trebuie să le respecte furnizorii de utilități și, în general, toate entitățile care efectuează lucrări pe domeniul public, de la obligații privind repararea și întreținerea tramei stradale până la îndatorirea de a comunica din timp acțiunile desfășurate, zona în care vor avea loc și durata lor. Potrivit primarului Decebal Făgădău, schimbarea pe care o va face aplicarea acestor norme nu se va vedea imediat, dar îmbunătățirile vor deveni evidente cel puțin până anul viitor.

SĂPĂTURILE NU VOR MAI DURA „CÂT E NEVOIE”

Amintim că printre cele mai importante prevederi cuprinse în regulament se numără cea care stabilește numărul maxim de zile în care se poate desfășura o lucrare. Asta înseamnă că, la întrebarea „cât durează reparațiile”, nu se va mai putea răspunde cu binecunoscuta expresie „cât va fi cazul”. Potrivit regulamentului, durata execuției lucrărilor va fi trecută în cererea pentru emiterea Autorizației de scoatere temporară din folosință a domeniului public sau privat. Pentru un branșament, durata lucrărilor va fi cuprinsă între 5 și 15 zile. Pentru lucrările ce presupun un branșament executat prin foraj orizontal, durata admisă este cuprinsă între 10 și 20 de zile, iar pentru realizarea unei rețele tehnico-edilitare, durata este de maximum 30 de zile pe un tronson de 50 de metri pătrați. Termenele de execuție se pot prelungi o singură dată cu același număr de zile. Depășirea termenului menționat în Autorizația de scoatere temporară din folosință a domeniului public sau privat se va sancționa cu amendă contravențională cuprinsă între 1.000 și 1.500 de lei.

CUM VOR FI ANUNȚATE LUCRĂRILE

Regulamentul mai cuprinde și alte norme, legate de modul în care vor fi anunțate lucrările de utilități publice atât autorităților locale, cât și publicului. În acest sens, a fost gândită o procedură specială. În cazul unor defecţiuni accidentale la reţelele de utilități, administratorii sau deţinătorii acestora pot anunța zilnic, la orice oră, producerea evenimentului ce necesită intervenţia de urgenţă și au obligaţia să informeze Primăria Constanţa prin fax sau orice alte mijloace electronice. Ulterior, Serviciul Registratură, Management Documente și Dispecerat va centraliza informațiile primite în format electronic și le va introduce într-un sistem informatic dedicat, în ziua primirii acestora. Poliția Locală va verifica în teren respectarea termenelor de execuție a lucrărilor, iar Serviciul Informatizare, responsabil cu publicarea informațiilor pe pagina de web oficială a Primăriei Constanța (www.primaria-constanta.ro), va publica lista cu toate intervențiile. Deținătorii sau administratorii de rețele de utilități care nu anunță avariile și intervențiile riscă amenzi cuprinse între 1.000 și 2.000 de lei.12
Pagina a fost generata in 0.2174 secunde