Adio, maxi-taxi în Constanța!?!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Transportul în comun se va schimba radical

Adio, maxi-taxi în Constanța!?!

Administrație 18 Ianuarie 2018 / 16:33 2868 accesări

Dacă sunteți navetist și circulați des cu mijloacele de transport de tip maxi-taxi, va trebui să vă obișnuiți cu gândul că nu veți mai avea această posibilitate. În curând, aceste microbuze vor dispărea din Constanța. Anunțul a fost făcut de primarul Decebal Făgădău, în timpul emisiunii „Reporter Special” de la Neptun TV. El a spus că serviciile de maxi-taxi vor dispărea din 2019, iar singura companie de transport în comun din Constanța va fi compania care va lua locul RATC. De altfel, Făgădău a lăsat să se înțeleagă faptul că serviciile de maxi-taxi vor dispărea din municipiu încă de la sfârșitul lui octombrie, când a izbucnit un conflict de proporții între firmele de transport persoane din oraș și administrația locală. „În acordul pe care l-am semnat cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) este prevăzut faptul că vom primi asistență de specialitate inclusiv pentru reconfigurarea traseelor și a rutelor. Asta înseamnă că, după reorganizarea RATC, vom analiza ce rute vor fi preluate de compania care va lua locul Regiei. Dacă rămân rute disponibile, pentru că mă îndoiesc de faptul că societatea care va lua locul RATC va putea acoperi toate traseele, vom organiza o licitație. Evident, vom impune prestatorului condiții foarte stricte în ceea ce privește siguranța călătorului, iar lucrurile nu vor mai fi ca acum”, a declarat primarul Decebal Făgădău.

ANUNȚ DELOC ÎNTÂMPLĂTOR

Anunțul lui Făgădău vine în contextul în care RATC este în plin proces de reorganizare Sau, cel puțin asta tot spune Primăria de peste un an. În prezent, municipalitatea se tot chinuie să cumpere 100 de autobuze noi, pentru parcul auto al noii companii de transport. Acestea trebuie să fie adaptate pentru persoanele cu dizabilități și să fie prevăzute cu aparatură de supraveghere video, care va ajuta la prinderea hoților și a călătorilor frauduloși. Din păcate, ne vom bucura de aceste facilitați abia la jumătatea anului viitor. Acest lucru este cu atât mai grav cu cât, potrivit unor reprezentanți RATC, actualul parc auto al Regiei este învechit. Mașinile cu care se circulă au peste 15 ani și sunt depășite din punct de vedere tehnic.

PLANURI MĂREȚE

Amintim că, în decembrie 2016, Primăria Constanța a contractat un împrumut de 100 de milioane de lei, de la Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Banii vor fi folosiți pentru reorganizarea Regiei într-o companie de transport, ceea ce include și reînnoirea parcului auto. Totodată, există în plan reorganizarea liniilor de transport în comun, astfel încât să existe trasee care să treacă prin noile zone rezidențiale ale Constanței (Tomis Plus, Boreal, Compozitori etc.). Nu în ultimul rând, în planurile de reorganizare a RATC intră și elaborarea unei aplicații mobile care să permită achiziționarea biletelor în sistem electronic și să ofere posibilitatea interzicerii accesului celor care nu dețin legitimații de călătorie pentru transportul în comun. Din păcate, acestea au rămas doar planuri pe hârtie, la fel ca multe alte proiecte pe care actuala administrație locală din Constanța s-a lăudat că le pune în practică.

Citește și:

Dispar serviciile maxi-taxi din Constanța12
Pagina a fost generata in 0.2147 secunde