Adolescent de 19 ani, acroșat de mașină

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Adolescent de 19 ani, acroșat de mașină
Eveniment 27 Septembrie 2015 / 17:25 546 accesări

Un tânăr de 19 ani a avut sâmbătă seară nevoie de îngrijiri medicale, după ce a fost rănit într-un accident rutier produs în jurul orei 20.30, în municipiul Constanța. Potrivit anchetatorilor, un șofer de 65 de ani a condus un autoturism marca Dacia Logan pe strada Theodor Burada, către bulevardul I.C. Brătianu. După marcajul pietonal de la intersecția cu bulevardul Ferdinand, spun oamenii legii, acesta a acroșat victima care încerca să traverseze șoseaua "prin loc nepermis și fără să se asigure", după cum se arată într-un comunicat de presă remis de Poliția Rutieră. În urma impactului, constănțeanul de 19 ani a suferit leziuni ușoare. Acesta a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. Oamenii legii l-au testat cu aparatul Drager pe șoferul Loganului și au stabilit că acesta nu se afla sub influența alcoolului.

Statisticile date publicității, de-a lungul ultimilor ani, de reprezentanții Direcției Poliției Rutiere au arătat că indisciplina pietonală se numără printre cele mai importante trei cauze ale producerii accidentelor rutiere în țara noastră. Din acest motiv, la nivel național, dar și în județul nostru, oamenii legii au derulat diverse campanii de conștientizare referitoare la riscurile pe care și le asumă persoanele ce traversează la întâmplare, dar și acțiuni pentru sancționarea pietonilor care nesocotesc legislația rutieră.

Polițiștii recomandă:

Deplasaţi-vă numai pe trotuare, iar în lipsa acestora, numai pe partea stângă a drumului public şi cât mai aproape de marginea carosabilului!

Traversaţi strada numai prin locurile marcate (“zebră”) şi semnalizate cu indicatoare!

În intersecţiile fără marcaj pietonal, traversaţi pe la colţul străzii, numai după o temeinică asigurare!

Acolo unde sunt instalate semafoare, traversaţi numai la culoarea verde a acestora!

Aşteptaţi mijloacele de transport în comun numai pe trotuare sau refugiile special amenajate şi nu pe partea carosabilă!

Nu vă angajați în traversare în fugă, prin faţa sau spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii!

Citiți și:

Adolescentă lovită pe trecere

Femeie de 76 de ani, lovită de motocicletă12
Pagina a fost generata in 0.1256 secunde