Adoptă un cățel! 226 de câini au primit deja o nouă șansă la viață

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Adoptă un cățel! 226 de câini au primit deja o nouă șansă la viață
Social 18 Iunie 2019 / 15:04 1397 accesări 1 comentariu
„Singurele creaturi capabile să ofere iubire pură sunt câinii şi copiii“ - Johnny Depp

„Singurele creaturi capabile să ofere iubire pură sunt câinii şi copiii“ - Johnny Depp

„Adoptă un cățel!”, campania demarată de Primăria Municipiului Constanța, atrage tot mai mulți constănțeni. Potrivit datelor furnizate de Serviciul Gestionare Animale Abandonate, în luna mai au fost adoptați 215 câini comunitari iar în luna aprilie s-au înregistrat 11 adopții. Cățeii au părăsit Adăpostul Public pentru Animale Abandonate pentru a începe o nouă viață, în mijlocul unei familii.

Reamintim că iubitorii de animale pot adopta cățeii abandonați după ce a expirat termenul de 7 zile lucrătoare în care patrupedele ar fi putut fi revendicate de proprietari. Solicitările se pot introduce imediat ce câinele a fost cazat în adăpostul public, însă preluarea lui este posibilă începând cu a 8-a zi lucrătoare calculată din momentul cazării. Adopţia câinilor se face gratuit.

Câinii vor fi încredinţaţi spre adopţie numai după ce aceştia au fost consultaţi de către medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare. Animalele adoptate vor fi sterilizate, excepţie făcând cele cu regim special, astfel cum sunt definite în normele metodologice de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă nr. 155/2001, completată și modificată.

Adopţia patrupedelor din adăpost se face cu respectarea cumulativă a următoarelor condiţii: a) prezentarea unui act de deţinere a spaţiului din care să rezulte condiţiile corespunzătoare de creştere şi adăpostire a câinilor; b) dovada resurselor materiale pentru creşterea şi întreţinerea câinilor; c) acordul asociaţiilor de proprietari sau, după caz, al vecinilor, în cazul adoptării a mai mult de 2 câini; d) înregistrarea, imediat după adopţie, a câinilor în Registrul de evidenţă a câinilor cu stăpân.

Serviciul Gestionare Animale Abandonate poate fi contactat la numerele de telefon: 0241.485873 și 0733.045213.

Loading...

1 comentariu

Ct 17:30:13 / 18 Iunie 2019
minciuni...

NU ne mai dorim maidanezi pe strazi, vrem oras turistic, nu un oras plin de caini si colorati ! de aceea platim taxe si impozite, nu pt a ne fi frica sa ne lasam copii in parcuri, sau la joaca langa bloc !

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.175 secunde