Adoptarea bugetului pe 2017, amânată din cauza lui Iohannis

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Adoptarea bugetului pe 2017, amânată din cauza lui Iohannis
Politică 27 Ianuarie 2017 / 17:21 1186 accesări 15 comentarii
Iohannis a convocat marți CSAT pentru analizarea bugetului

Iohannis a convocat marți CSAT pentru analizarea bugetului

Adoptarea proiectului de buget pentru 2017 pare o misiune imposibilă pentru membrii Guvernului. După disputele din ultima vreme cauzate de așa-zisele discordanțe între indicațiile dictate de către Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu și modificările aferente, am fi zis că apele s-au liniștit. Nu a fost așa. Președintele Klaus Iohannis, probabil supărat că Executivul a tăiat 15% din bugetul Administrației Prezidențiale, s-a trezit să pună bețe în roate proiectului legislativ care, dacă nu va fi adoptat, va băga țara în criză. Iohannis a dispus convocarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) marţi, 31 ianuarie, pentru a analiza bugetele instituţiilor din domeniul securităţii naţionale (SRI și Armata). Drept urmare, premierul Sorin Grindeanu a anunțat că, după ședința CSAT, va convoca o ședință de Guvern dedicată adoptării proiectului de buget. „Am avut o discuție astăzi cu domnul președinte, am sperat la un parcurs, așa cum a fost parcursul anul trecut. Anul trecut, la 9 decembrie, s-a adoptat proiectul legii bugetului, s-a trimis la Parlament și în 10 decembrie a fost CSAT pentru aviz. Am sperat. Vă anunț că ședința CSAT va fi marți, la ora 12.30, înțeleg că a fost un anunț public, drept urmare am informat conducerile celor două Camere ale Parlamentului că imediat după CSAT vom avea o ședință de Guvern pentru aprobarea legii. Aceasta este desfășurarea pe care o vom avea zilele următoare. Așa că toate celelalte puncte de pe ordinea de zi rămân valabile. Iar proiectul de buget va fi discutat marți, după ședința CSAT. Și imediat, pentru că ne dorim cu toții, cred, să avem un buget pentru România cât mai rapid adoptat de Parlament”, a explicat Sorin Grindeanu.

DRAGNEA: IOHANNIS ÎNTÂRZIE PROIECTELE CARE AR PUTEA ADUCE O VIAȚĂ MAI BUNĂ PENTRU ROMÂNI

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri seară, după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat când va avea loc ședința CSAT pentru buget, că nu înțelege de ce Iohannis întârzie avizul pentru proiectul de buget. „Așa cum știe toată lumea, anul trecut, proiectul de buget a fost adoptat într-o zi, a doua zi a fost trimis avizul CSAT. Acum nu s-a dorit acest lucru. Guvernul a transmis proiectul la Administrația Prezidențială, Guvernul era pregătit să aștepte până la orice oră. Noi, la Parlament, la fel, eram pregătiți să așteptăm până la orice oră. CSAT putea fi convocat într-o oră. Nu am reușit să înțeleg noțiunea termenului de celeritate de azi până marți. Da, avizul este consultativ, dar așteptăm până marți ședința. Așteptăm să se termine cu celeritate ședința CSAT. Din păcate, așa s-a întâmplat și cu alte proiecte de legi, doar-doar să se întârzie proiectele care ar putea aduce o viață mai bună pentru români. De ce s-a ajuns la această concluzie nu pot să înțeleg. Ministrul de Finanțe a discutat cu fiecare ordonator principal de credite și a explicat că fiecare instituție are suficienți bani pentru funcționarea în regulă. Nu se pune problema să existe vreun risc în ceea ce privește funcționarea statului”, a explicat Dragnea.

Taguri articol
Loading...

15 comentarii

Elefantul roz...lupta... 19:49:39 / 27 Ianuarie 2017
CONTRA POPORULUI RO

HAI SA.ZICEM...CA PNL PMP.USR AR FI CASTIGAT ALEGERILE!!!..SI.DRAGNEA SA ZICEM...AR FI.PRESEDINTE....SI.PNL.PMP.USR AR....FI .VENIT CU MASURILE.CU.CARE.PSD A.VENIT.SI.DRAGNEA AR FI.PROCEDAT CA ELEFANTUL.ROZ .werner k j...MAI.SA.FIE.A DOUA PNL PMP.USR AR FI.SCOS 1 MILION.deOAMENI. IN.STRADA.SA L. DEMITA.PE. DRAGNEA...ACUM.ZILELE NOASTRE..WKJ LUPTA PANA.LA.CAPAT CONTRA...POPORULUI.ROMAN... NU.SE.POTE DA.ROMANILOR.CE AU VOTAT...SALARII.PENSII.TAXE...toate pentru ca nu vor.PNL.ca romani.so.duca.mai.bine..MAINE.SANT.ALEGEI...MAI VOTATI....PNL PMPUSR? ...SAU.PSD.-ALDE.?care nu pot sa.va.dea.ce vau promis.din.cauza.ELEFANTULUI.ROZ care si.zice....presedinte...MUE PANSESLUTA.NIKU.KURU.

elefantu roz... 20:18:45 / 27 Ianuarie 2017
contra poporului.roman

NU.POT INTELEGE ACEST.POPOR IDIOT!! CUM..SE.FACE CA ACUM.O.SAPTAMANA.AU.IESIT.30.DE MII.DE.ROMANI.IN STRADA PT. a nu.se.aplica.o.lege a gratierii ..iar Acum aceasi.romani.care.sant.IMPIEDICATI.sa.nu.li.se.mareasca.salariile si.pensiile cu.2 luni de.chiar.acel.elefant roz.care.era.in. fruntea lor .!!!Incredibil. cand.au gresit acei.oamaeni.? Cand au iesit sau acum cand li.se.DA.nu.pot LUA....POATE CHIAR NU.VOR..atunci ar trebui.un.regerendum..ROMANI.VOI.VRETI.SA TRAITI.VA AIA.DE.AFARA.sau ca iia.din balgladesh? vreti.salarii.MAI.MARI.SAU ..MAI MICI??.valabil.si pt basisti

gigi 04:34:44 / 28 Ianuarie 2017
Pentru Elefantul roz...lupta...

esti beat

Panseluta 06:00:21 / 28 Ianuarie 2017
Pentru Liviu&sustinatorii acestuia

Daca dupa declaratia in care afirma ca nu stie despre ce fac aia la guvern acolo cu acele ordonante de urgenta - mai ales ca este beneficiar direct al efectelor acestora - inca ii mai ia cineva in serios declaratiile inseamna ca ori e prost ori nu gandeste ... Puie Monta e mic copil pe langa mitomanul asta

elefantu roz 09:59:25 / 28 Ianuarie 2017
alias.KwJ

Trebuie sa treaca prin .CSAT!" Da CSAT ul putea.sa.se.intalneasca. De.100.de.ori.de la ora 12 canc guv a venit cu.bugetul.pe.masa.elefantului ro.Dar elefantu a plecat in vacanta la.Sibiu .Nu putea sa stea.peste program.cum.ar.era pregatit.guv..Se comporta ca un lider de partid de.opozitie care blocheaza masurile.de.cate si VOI jigodii basiste ati fi beneficiat.....cu parere de rau...Da VOI BASISTI LINERALI IMPUTITI.CHIAR.NU.VRETI SA TRAITI.MAI BINE..chiar.daca acele masuri.se.iau.de Dragnea?..IN ALTA TARA NORMALA IN CARE UN.PRES AR BLOCA MASURI DE CTESTERE SALARIALA ALE UNUI GUVERN AL.CARUI PARTID A CASTIGAT ALEGERILE LA.SCOR ..LA R.DEMITE IMEDIAT PE.PRES CU.MANIFESTATII.DE.STRADA CARE AR FI AVUT.SUPORT LEGAL..

Sindbad 10:17:21 / 28 Ianuarie 2017
CSAT

Ramaneti cu publicul fidel voua si la nivelul votantului pesede. Ati devenit neinteresanti pt. Publicul comercial. Ignore - Reject.

pansesluta 14:26:54 / 28 Ianuarie 2017
muista.basista

Incredibil.cum.a.reusit.basescu.t.sa.prosteasca.sa. Invrajbeasca sa dezbine o tara. .Asa a.reusit.sa.prosteasca milioane.de.romani ca EL.ba.lupta contra coruptiei..Nimic.mai.fals...Sub paradigma statului.de.drept.a.reusit.sa.relizeze cel.mai.odios.sistem.mafiot.securist pe.care si.Ceausescu.ar fi.fost uimit.si.la.r.fi.dorit.A ales.bine..Mesajul.lui era.indreptat oamenilor cinstiti.multi.dintre.ei.chiar.intelectuali oameni.care.au fost.orbiti.de.ura basista cum ca cei care nu sant cu ei in gandire.sant..dusmanii"".Si.multi.imtelectuali.si.oamenii.de.altfel.cinstiti.au cazut in.plasa.acestui.dictator.comunist uns cu toate.alifiile.fostei.securitati...

pansesluta. 14:44:00 / 28 Ianuarie 2017
muista.basista

Nu vom.avea.buget.nici.la..vara.!!.Sistemul. creat.de.basescu lucreaza.acum.pt...elefantu roz. Nu vi.se.pare curios ca.ard.2 cluburi dupa care aceiasi.basisti.liberali.se.suie.pe.valul.de.protestatari.cerand.schimnarea guv ales?.Daca Ghita.va mai.resi.sa.mai trimita.si alte.inregistrari zilele basismului.liberal.sant.numarate.Deja.seful.SRI.a.fost.demis in urma.dezvaluirilor foarte grave la adresa."statului.de...drepti" care.se.clatina din toate incheietuile.cu toate ca unii.incearca sa abata atentia.romanilor.de la.ele creend.diversiuni.securiste basiste.liberale.Pacat va un.mare si.istoric partid liberal.a.cazut.in.plasa.acestor mafioti.

Vlad Voicu 18:01:00 / 28 Ianuarie 2017
Pentru elefantu roz...

Ai dreptate ca nu poți sa înțelegi! Da ce să-ți fac, tata? Dacă cu atât te-a miluit Mama Natura. Mai încearcă... poate iți iese... Uite aici un material de studiu, poate da un "bobârnac" gândirii tale... http://www.evz.ro/averea-lui-dragnea-propietatea-de-7000-mp-piscina-de-dimensiuni-impresionante-si-teren-de-tenis-cu-nocturna-galerie-foto-si-video.html

pt vlad voicu 19:55:06 / 28 Ianuarie 2017
UN SINGUR.POLITICIAN

.....Care .nu are.minim.4 case cum.are elefantu.roz?. Trebuie.sa.i.rau.basificat.ca sa.nu.vezi ca ..Dragnea.vine.cu.masuri.unice.care.nu.au.mai fost promise.pana.acum.in.romanika..Vad.ca esti contra .Era buna.directia ec cu.Boc.sau Ciolos?.Romani.au.votat PSD.45%..Si atunci.chiar.ti ar.trebui.tie.si. celor cate.gandesc bashit.ca tine un BOBARNAK. cu.paru.!!.Doar.asa.cu.un.soc poate va veti.debasifica.Lasati.in.PLM.guv sa..si.puna.in.aplicare.programul.de.guv OFTICATULE IMPUTIT..

Nicu duru 22:00:39 / 28 Ianuarie 2017
Pentru oligofrenul analfabet.

Ești prost rău. Și văd ca perseverezi în prostia ta..Sinucide_te..

Dac 23:00:25 / 28 Ianuarie 2017
johanis kw, tradatorul !

Dacã merkel angela, traseazã ce sã facem, in Romania, pãi atunci, de ce îl mai avem pe capul nostru si pe trãdãtorul de johanis kw ?! Ãsta-i o maaare belea pe români ! De cât cu-n prost la câstig, mai bine cu-n destept pe vreme de pagubã si am fi mult mai în câstig ! Romanii care participā la demonstratiile : pnl si usr, Merg cu : copiii si animalele de companie din interese stiute doar de ei, asemenea trãdãtorilor !

Azi. pansesluta 09:05:38 / 29 Ianuarie 2017
OPORTUNITATE...

Romanii.azi.aveti o oportunitate.. AZI VO.DAU.PE PANSESLUTA GRATIS!!! Stie de...toate....

elefantu roz. 10:14:22 / 29 Ianuarie 2017
NU.VA.MAI.AVEA...

...Un.al.doile.mandat.. PS..Numai.de.la.o.muista. ca.pansesluta.sau jigodie ca.niku kuru..Cu 2 voturi...sigureee

pansesluta 17:26:06 / 29 Ianuarie 2017
GHICITOARE...

De ce pansesluta are.capu (gura.o are.mare) mic si.kuru mare!!!?.CE NU.REZOLVA CU CAPU(gura) REZOLVA CU KURU.!!

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1705 secunde